02 / 05 / 2024

Koza İpek Grubu

Koza İpek Grubu

‘Teröre finansman sağladığı’ gerekçesiyle eylül başında MASAK tarafından operasyon düzenlenen Koza İpek ve 22 şirketine dün de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle kayyum atanmasına karar verildi.

Orta gelir grubu konut kampanyası ne zaman başlayacak? 

Orta gelir grubu konut kampanyası ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Orta gelir grubu konut kampanyası ile ilgili detaylar...

Mesa Koza 66 projesine World Architecture Community’den ödül!

Gayrimenkul sektörünün köklü şirketlerinden olan Mesa Mesken, MESA KOZA 66 projesi ile dünyanın pek çok farklı ülkesinden projenin de katıldığı World Architecture Community Awards’dan (Dünya Mimarlık Topluluğu Ödülleri) ‘Architecture-Realised (Mimari-Tamamlanan)’ kategorisinde ödül aldı.

FETÖ'nün hain darbe girişimi sonrası TMSF'ye devredilen şirketlerin aktifleri yüzde 43 arttı!

FETÖ'nün hain darbe girişimine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında Erciyes Anadolu, Koza İpek, Aydınlı Giyim ve Uğur Soğutma'nın da bulunduğu toplam 796 şirket TMSF'ye devredildi.

Doğuş Grubu Reina'nın yerine işletme açacak!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan İpek Duran, Reina'nın yıkımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.Duran, Reina'nın yerine Doğuş Grubu'nun işletme açacağını söyledi.

Koza Holding: Otel Angel’s Marmaris satılmayacak!

FETÖ/PDY soruşturması nedeniyle el konulan ve TMSF'ye devredilen Koza - İpek Grubuna ait Otel Angel’s Marmaris'in 230 milyon Euro'ya satışa çıktığı iddia edilmişti. Koza Holding'ten yapılan açıklamaya göre otel satılmayacak.

Angel’s Peninsula Oteli 230 milyon Euro’dan satışa çıkarıldı!

Marmaris’teki, Koza - İpek Grubu’na ait olan ve bir süre önce el konularak kayyum atandıktan sonra adı ’Otel Angel’s Marmaris’ olarak değiştirilen Angel’s Peninsula Oteli, bir gayrimenkul şirketi aracılığıyla 230 milyon Euro’ya internetten satışa çıkarıldı.

AHK Grubu, Körfez projelerinde yerli ürün kullanıyor!

Kumaştan mobilyaya, tasarımdan inşaata kadar pek çok alanda üretim yapan Antalyalı AHK Grubu, gözünü dünya çapında yatırımlara dikti.

Koza Altın İşletmeleri'nin mal varlıklarına el konuldu!

Koza Altın İşletmeleri, Ankara 6.Sulh Ceza Hakimliği tarafından, Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Melek İpek, Pelin Zenginer, Ali Serdar Hasırcıoğlu ve Şaban Aksöyek'in üzerinde kayıtlı bulunan her türlü mal varlığı değerlerine el konulmasına karar verildi.

TMSF'ye devredilen şirket sayısı 500'e yaklaştı!

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında Boydak, Koza İpek, Naksan, Dumankaya, Alfemo ve Kadıoğlu Grubu'na bağlı şirketlerin de bulunduğu 500'e yakın şirket TMSF'ye devredildi

200 şirket TMSF'ye devredildi!

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar Koza İpek Holding, Boydak Holding ve Dumankaya Grup ve bağlı şirketlerinin de aralarında bulunduğu Türkiye'nin dört bir yanında 200 şirket TMSF'ye devredildi

Koza İpek Holding hisseleri uçuşa geçti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildikten sonra güçlü alımların görüldüğü Koza-İpek hisselerinde yükseliş sürerken, hisselerin ay başından beri kaydettiği prim yüzde 50'yi buldu

Angel’s Marmaris Oteli'nin arazisinde arama yapılıyor!

FETÖ’nün kasası olduğu iddia edilen Koza-İpek Grubu’nun kayyum atanan Marmaris’teki "Angel’s Peninsula" adlı otelinin arazisinde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü (TKİ) ekip ve ekipmanlarının da yardımıyla arama yapılıyor.

TMSF, Akın İpek’in 18 şirketin el koydu!

Fetullahçı Terör Örgütüne finans sağladığı gerekçesiyle kayyum atanan Koza-İpek şirketleri Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile TMSF'ye devredildi. Toplamda 10 milyar dolar değerindeki şirketler TMSF tarafından satışa çıkarılacak.

Koza İpek Grubu Haberi

Koza İpek Grubu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla bir süre önce baskın yaptığı Koza İpek Grubu’na bağlı tüm şirketlere kayyum atandı. Koza İpek Grubu’nun basın yayın organlarını da içeren 22 şirketin kayyumunu oluşturan isimler de açıklandı. Kayyum talebi, emniyet ve savcılıkça atanan 3 kişilik bilirkişi olarak atanan akademisyenlerin hazırladığı rapor sonrasında gündeme geldi. Kayyuma temel olan emniyet ve bilirkişi raporunda, şirketlerde parasal hareketlilik için Smurfs Village (Şirinler Köyü) yönteminin kullanıldığı iddia edildi. İpek Grubu avukatı Baran Baycan kararın tebliğ edilmediğini söyledi. 



133. MADDEYE GÖRE


Akşam saatlerinde Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verdiği açıklandı. Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) “Şirket yönetimi için kayyım tayini” başlıklı 133. maddesi...