04 / 05 / 2024

Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4. Kısım Şebeke Yapımı işi

Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4. Kısım Şebeke Yapımı işi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce, Diyarbakır’da inşa edilecek ve bölgenin münbit topraklarına bereket katacak Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4. Kısım Şebeke Yapımı işinin sözleşmesi imzalandı.

TOKİ Diyarbakır Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı ihalesi 27 Temmuz'da!

Diyarbakır Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4 Kısım Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Mardin şebeke ikmali işi ihalesi bugün!

Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi (E-İHALE) ihalesi bugün saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Türk Kızılay'ın Diyarbakır'daki gayrimenkulü aşevine dönüştürülecek!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Diyarbakır ili, Sur ilçesi, Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan gayrimenkulü kan merkezine dönüştürecek.

TOKİ Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi ihalesi 13 Mayıs'ta!

Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi (Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi) (E-İHALE) ihalesi 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Türk Kızılay'ın Cizre'deki gayrimenkulü gönüllü merkezine dönüştürülecek!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şırnak ili, Cizre ilçesi, Dicle Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü gönüllü merkezine dönüştürecek.

TOKİ Mardin şebeke ikmali işi ihalesi 13 Mayıs'ta!

Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi ihalesi 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Keçiören cazibe merkezi olacak!

Keçiören’in yeniden cazibe merkezi olması için kolları sıvayan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Keçiören’in marka değerini güçlendirmek ve yıldızını yine parlatmak için hızlı bir şekilde dört koldan çalışıyoruz" dedi. 

Ordu yeni yatırımlarla cazibe merkezi olacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, kenti yeni yatırımlarla cazibe merkezi yapacak.

Ataşehir'in imar sorunu çözülecek!

Sancaktepe’yi İstanbul’un cazibe merkezi yapan ve 31 Mart Yerel seçimlerinde Ataşehir’e aday gösterilen İsmail Erdem, “Yerel yönetimler bizim işimiz. Ataşehirlileri hizmetle tanıştıracağız. Referansımız Sancaktepe” şeklinde konuştu.

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 92 milyar liralık yatırım!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili son durumu anlattı. Bakan Elvan, söz konusu projeler kapsamında 92 milyar liralık yatırım ve 365 bin kişilik istihdamın öngörüldüğünü belirtti.

Aksaray cazibe merkezi olacak!

Aksaray'ın cazibe merkezi olacağında söz eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, "370 milyon TL gibi dev bütçeli Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattık. Cumhuriyet Mahallemizde 180 bin metrekarelik alan şehrimizin en büyük parkı olma özelliğine sahip" dedi.

Ardahan Yalnızçam Dağı'na kayak tesisi yapılacak!

Ardahan'daki Yalnızçam Dağı'na 6,2 milyon avroluk turizm projesi geliyor. Avrupa Birliği (AB) desteğinde yapılacak, 3 kilometrelik modern telesiyej hattına sahip tesis ile bölge cazibe merkezi olacak.

Cazibe Merkezleri Programı’na 400 hektarlık alan talebi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Cazibe Merkezleri Programı’na yoğun ilgi olduğunu söyledi. Bakan Özlü, “Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda 400 hektarlık alan talebi var. Bunu sağlayacak alanımız var” dedi.

Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4. Kısım Şebeke Yapımı işi Haberi

Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4. Kısım Şebeke Yapımı işi

Projenin tamamlanması ile 166.210 dekar tarım arazisi sulanacak.


166.210 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak

Diyarbakır’ın hasretle beklediği sulama inşaatının tamamlanmasıyla birlikte 166.210 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak. Sulama hizmetinin verilmesi maksadı ile 546.860 metre boru döşenecek. Ayrıca proje kapsamında ilgili sanat yapıları, işletme ve bakım yolu da yapılacak.


Mart 2015’te sözleşmesi imzalanan Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4.Kısım Şebeke Yapımı işinin bitim süresi 730 gün olarak öngörülüyor.


Yılda 49 Milyon TL Gelir Artışı

Son 12 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2 milyon 192 bin lira yatırım gerçekleştirilen Diyarbakır’da Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4.Kısım Şebeke Yapımı Projesi’nin hayata geçirilmesiyle beraber proje alanında ki zirai faaliyetler sayesinde ekonomiye yılda yaklaşık 49 milyon TL gelir artışı sağlanacak. Ayrıca, proje ile 21.600 kişiye de istihdam oluşturulacak.


Son 12 Yılda...