01 / 05 / 2024

Aksaray cazibe merkezi olacak!

Aksaray cazibe merkezi olacak!

Aksaray'ın cazibe merkezi olacağında söz eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, "370 milyon TL gibi dev bütçeli Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattık. Cumhuriyet Mahallemizde 180 bin metrekarelik alan şehrimizin en büyük parkı olma özelliğine sahip" dedi.



Referandumda Aksaray yüzde 75.49 'evet'oy oram ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne en yüksek olumlu oy veren üçüncü il oldu. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, il halkının her seçimde olduğu gibi tercihini istikrardan yana kullandığını ifade etti... 


TÜRKİYE, 16 Nisan'da yapılan halk oylaması ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş yaptı. Halk oylamasında Aksaray yüzde 75.49 "evet" oy oranı ile Türkiye'de ilk üç il arasına girdi. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı. referandumda en fazla evet oyu veren iller arasında Aksaray'ın da olduğu belirterek şunları söyledi: 


"Şehrimizde çıkan bu sonuç bizim için sürpriz olmadı. Çünkü referandum öncesinde şehrimizin birçok mahallelerinde gerçekleştirdiğimiz mahalle meclis toplantılarında, esnaf gezilerinde, açılışlarda, sivil toplum örgütleri programlarında, yaşlı ve hasta ziyaretlerimizde halkımızın büyük desteğini görüyorduk. İnsanlarımızın aklında en ufak dahi şüphe olmaması için ekibimizle tabiri caizse gece gündüz çalıştık. Çalmadığımız kapı ulaşmadığımız hemşerimiz kalmadı. 


Halkımıza, yeni sistemin getireceği kazanımlan ve yenilikleri anlattık. Güven için, istikrar için, birlik için, huzur için 'evet' dememizin ne kadar önemli olduğunu her fırsatta ifade ettik. 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrasında demokrasimize sahip çıkan ve 27 gün boyunca bizlerle meydanlarda nöbet tutan Aksarayl'ı hemşerilerim de bizim çağrılarımıza kulak verdi. Halkımız 'evet' oyu ile bizlere bir kez daha destek ve güvenini esirgemedi. Biz de halkımızdan aldığımız destek ve güveni boşa çıkarmamak adına durmadan, yorulmadan halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 


"GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ" 


16 Nisan tarihinin Türkiye için bir milat olduğunu belirten Başkan Yazgı, "Artık koalisyon dönemi kapanmıştır" diyerek koalisyonların sebep olduğu ekonomik ve siyasi krizlerin tarih olduğunu söyledi. "İstikrarlı ve güçlü hükümetler, yerel idarecilerin de elini güçlendirecektir" diyen Başkan Yazgı sözlerini şöyle sürdürdü: 


"İstikrar sürdüğü sürece şehrimizde büyük projelerin yolu açılacaktır. Çünkü hükümetimizden aldığımız güç ve milletimizden aldığımız destek ile Aksaray'da belediyecilik tarihinde kültür, sanat, sosyal pek çok alanda ilklere imza attık. Görev süremizin üç yılını doldurduk. Göreve geldiğimizde şehrimizin en önemli sorunların başında içme suyu sıkıntısı geliyordu. Biz bu proje için kısa, orta ve uzun vadede uygulanmak üzere projeler hazırladık. Kalkınma Bakanlığımızdan 114 milyon TL'lik destek alarak şehrimizin 30 yıllık içme suyu sıkıntısını çözdük. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun katılımı ile hazırlamış olduğumuz projenin temeli altı ay önce attık. içme suyumuzu memba kalitesine ulaştıracak projemizin isale hattı inşaatı hızla devam ediyor. Hemşerilerimiz projemiz tamamlandığında çok kaliteli bir içme suyuna kavuşmuş olacak. 



"Halkımız desteğini esirgemedi" 


Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray halkının her seçime büyük ilgi gösterdiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Aksaray'da son 15 yılda yapılan her seçim ve halk oylamasında sandıktan rekor seviyede oy çıktı. Bugüne kadar girdiğimiz her seçim ve referandumlarda Aksaray, Türkiye'nin ortalamasının üzerinde destek verdi. Her zaman sahip olduğu oy oranı ile ülke genelinde ilk beş arasına girmeyi başardı. 16 Nisan'da da Yeni Türkiye'nin inşasına Aksaray'ımızdan yüzde 75.49 'evet' oy oranı gibi fevkalade güçlü bir destek çıktı. Bu yüksek oy oranıyla Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine en fazla destek veren üçüncü il olduk. Ben hemşerilerime bu vesile ile tekrar teşekkür etmek istiyorum."



"ŞEHRİ PARKLARLA DONATIYORUZ" 


Bunun dışında sürekli bir gelişim, değişim yaşayan ilimize yakışmayan ve ihtiyaçlara cevap vermekte zorlanan sanayimiz için, 370 milyon TL gibi dev bütçeli Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattık. Cumhuriyet Mahallemizde 180 bin metrekarelik yerleşke alanıyla şehrimizin en büyük parkı olma özelliğine sahip Genç Osman Parkı'nı halkımızın hizmetine sunduk. Şehir merkezimize çok yakın ama aynı zamanda şehrin gürültüsünden uzak olan ve hemşerilerimizin huzur bulabilecekleri Kılıçaslan Parkı'nın projesi kapsamında ikinci etabını tamamladık. Genç Osman Parkı'nda olduğu gibi bu parkımızda da halkımızın nefes alıp dinlenebileceği, eğlenerek sosyal aktiviteler gerçekleştirecekleri bir yaşam alanı oluşturduk. Medeniyetin yeniden tasavvuru için şehrimizde Selime Sultan adım verdiğimiz Kadın Aktive Merkezi ve bu merkezi içine alan araziye oluşturacağımız Tematik Park'ı, TMO'dan devraldığımız alana Selçuklu Parkı'm, buna ek olarak ise Cumhuriyet tarihinin ilk fabrikalarından olan Azmi Milli Bölgesi'ne de çocuk eğitim ve etkinlik alanı kuruyoruz. 


"AMACIMIZ HALKIMIZA HİZMET" 

Şanlı tarihimizin bıraktığı miraslar arasında yer alan, ecdat yadigarı II. Kılıçarslan Hamamı'm restore ediyoruz. Osmanl'ı tarihine iz bırakan devlet adamı Piri Mehmet Paşa'nın türbesine sahip çıkıp, ismini Eski Terminal bölgesine inşa ettiğimiz ve yakın bir tarihte açılışını yapacak olduğumuz iş ve ticaret merkezine verdik. 


Bunun yanında hayata geçirdiğimiz birçok projelerimiz oldu. Bunlardan kısaca şöyle bahsedebilirim... Şehrimizin girişlerini tamamen yeniledik. Emeklilerimiz için şehir merkezinde Emekli Dinlenme ve Çay Evi'ni açtık. Kadınlarımız için daha önce de belirttiğim gibi Selime Sultan Kadın Aktive Merkezimi tamamlandık ve çok yakın bir tarihte açılışını gerçekleştireceğiz. Somuncu Baba Külliyemizin bir benzeri olan Bedir Muhtar Külliye Projesi ile şehrimize farklı bir manevi hava katıyoruz.

 

Yine Aksaray tarihinde ilk kez Ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz mahalle iftar programları, eski Ramazanların yaşatmak için Ramazan Sokağını bu yıl da açıyoruz. Belediyemizin destekleriyle tamamı Aksaray'da çekilen Anadolu'da Somuncu Baba adıyla tanınan büyük hak dostu Şeyh Hamid-i Veli'nin hayatını konu alan 'Somuncu Baba - Aşkın Sırrı' sinema filmini yüzbinlerce izleyici ile buluşturduk. Aksaray'ın en önemli değeri Malaklı cinsi köpeklere sahip çıktık. Belediyemizin bünyesinde Malaklı Üretim Çiftliği kurduk. 



Aksaray'da gerçekleştirilen sosyal projeler 


Huzurlu Yaşam Aracı, Mobil Çorba Aracı, Kadın Koordinasyon Merkezi, İhtiyaç Sahiplerine Yönelik Gıda, Sosyal Kart Uygulaması, Onlar Sizi Bekliyor, Gıda Sektörlerine Hijyen Standardı Günebakan, Mahalle Meclisi, Kariyer Merkezi AKKİM, Avrupa'da Yaşayan AksaraylIlarla Buluşma, STK Uyum İçinde Çalışmalar, Taziye Çadırı, Sokak Hayvanlarına Tedavi ve Operasyon Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Tapu tahsis belgelerinin esas tapuya çevrilmesi (30 yıllık tapu sorunu çözüldü), Engelli şarj istasyonu, Bilgi Duvarı, Bel-Net, Bel-şarj, Engelli ve 65 yaş üzerine ücretsiz toplu ulaşım, Engelli Sanat Atölyesi. 


Para 


Geri Dön