26 / 11 / 2024

kredi borcu önlemleri

kredi borcu önlemleri

Posta Gazetesi köşe yazarlarından biri olan Özlem Denizmen bugünkü yazısında okuyucularından gelen soruları yanıtladı.

Kredi kartlarında 60 ay borç yapılandırma bugün başladı! İşte yapılandırma şartları ve hesaplama örneği!

1 Kasım 2024 tarihinden itibaren uygulamaya konan kredi kartı borcu yapılandırma kararı, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor. 

Kredi ve kart borçlarında yapılandırma başladı! 50 bin TL’nin geri ödemesi ne kadar olacak?

Kredi ve kredi borcu yapılandırma ile ilgili detaylar netlik kazanıyor. Peki kredi ve kredi kartı borçları için 60 aya varan yapılandırma imkanı sunan sistem nasıl işleyecek. 

Kredi kartı borç yapılandırması hesaplama detayları! 50 bin ve 100 bin TL borcu olanlar ne kadar aylık taksit ödeyecek?

Borcu olan pek çok kişi kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarına gelen yapılandırmanın detayları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 50 bin TL ve 100 bin TL borcu olanlar ne kadar aylık taksit ödeyecek? İşte kredi kartında borç yapılandırması hesaplama detayları...

İstanbul Planlama Ajansı’ndan çarpıcı araştırma: 784 bin kişi kredi kartı borcu nedeniyle yasal takip altında!

İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 784 bin kişinin kredi kartı borcu nedeniyle yasal takip altında olduğunu söyledi.

Kredi kartlarında asgari ödeme oranı düştü, ihtiyaç kredileri yapılandırılacak! 10 bin TL borcu olan 2 bin TL ödeyecek

TCMB ile BDDK tarafından alınan yeni kararlara göre, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirildi. Söz konusu karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kredi kartlarında takip tutarı son bir yılda yüzde 267 arttı!

Kredi kartlarında ödenmesi gereken borç miktarı 1.6 trilyon Türk Lirası’na çıktı. Son bir senede kart borcu katlanarak artarken, kredi kartlarında takip tutarı da son bir senede yüzde 267 arttı.

2024’ün ilk 6 ayda 1 milyon kişi icralık oldu!

Her günü yeni bir zam haberi ile karşılayan dar gelirli vatandaşlar geçinebilmek için kredi kartlarına yüklenirken, kredi kartı ve kredi borcu sebebiyle icra takibine alınanların sayısı ise 1 milyonu geçti.

Kredi kartında takibe düşen sayısı yüzde 90,8 arttı!

Kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı bu yılın Nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 90,8 oranında artış göstererek, 124 bin 959 kişiye ulaştı ve 28 ayın zirvesini gördü.

Kredi kartından nakit çekimi faiz çarptı! İki aylık düşüş oranı yüzde 57,8'i buldu!

Yerel seçimler öncesinde 121,7 milyar Türk Lirası ile rekor kıran kredi kartından nakit çekim tutarı, limit ve faiz önlemleri sonrasında Nisan ayında 51,3 milyar Türk Lirası'na kadar geriledi.

Kredi çekecekler aman dikkat! 100 bin lira çekerken, 19 bin lira kaybedebilirsiniz!

Borcu olan pek çok kişi bankaların kapısını çalarken, kredi çekerken de dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. İşte 100 bin TL çekerken 19 bin TL kaybetmemeniz için dikkat etmeniz gerekenler...

40.3 milyon vatandaşın kredi borcu 3,1 trilyona ulaştı!

Sürekli olarak artış gösteren kredi faizlerine rağmen borçlanmayı sürdüren vatandaşların kredi borçları yüzde 65 artış göstererek, 3 trilyonu geçerken, borçlu kişi sayısına da yaklaşık olarak 2 milyon daha eklendi.

Kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe takılanların sayısı patlama yaptı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısı artmaya devam ediyor. Geçen yılın aynı dönemine göre borcunu ödeyemeyenlerin sayısı bu yıl patlama yaptı.

Vatandaşların kredi borcu 1.4 trilyon artışla 3.2 trilyon liraya ulaştı!

Bankada parası olanların varlıklarına son bir sene 5.1 trilyon TL eklenirken, vatandaşların kredi borcu da 1.4 trilyon artış göstererek, 3.2 trilyon liraya ulaştı.

kredi borcu önlemleri Haberi

kredi borcu önlemleri

Posta Gazetesi köşe yazarlarından biri olan Özlem Denizmen bugünkü yazısında okuyucularından gelen soruları yanıtladı.



Bireysel Emeklilik Sistemi'nden ne zaman çıkmalıyım? 


Soru: Yaklaşık 2 yıldır Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeyim (BES). Fakat 3’üncü yılım dolunca çıkmayı düşünüyorum. Ayda 145 TL ödeme yapmaktayım. Ev aldığım için elden aldığım nakit bir borcum var. BES’ten çıkma nedenim bu. Borcumu ödemek istiyorum. Bu konuda siz ne dersiniz? 


Cevap: Bireysel emeklilik benim önerdiğim bir sistem. Devletin yüzde 25 katkı payı vermesi ve aynı zamanda yatırdığın paranın fonlarda değerlenmesi çok iyi. Eğer BES’ten ayrılacaksan, en az 3 yıl sistemde kalan katılımcılar devlet katkısı ve getirilerinin yüzde 15’ine, en az 6 yıl sistemde kalanlar devlet katkısı ve getirilerinin yüzde 35’ine hak kazanıyor. Ben, “Yapabiliyorsan devam et” derim. Son karar senin.



Yatırımın doğru zamanı...