03 / 05 / 2024

kredi erken kapama

kredi erken kapama

28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre konut kredisi erken ödemelerinde indirim yapılacak. İşte kanunda yer alan konut kredisi erken ödeme indirimi esasları...

Araba almak isteyenlere müjde! Otomobil fiyatlarında yeni kredi kampanyası! 0.99'dan başlayan imkanlarla...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeler ve yaptırımlar sonrası araba fiyatları düşüşe geçerken, otomobil markalarından indirim kampanyaları gelmeye başladı. Araba almak isteyenlere müjde , otomobil fiyatlarında yeni kredi kampanyası...

Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti! Ev hanımlarına erken emeklilik, 150 bin TL faizsiz kredi imkanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları merak edilirken, konuyla ilgili detaylar da netleşti. Ev hanımlarına emeklilik müjdesi verilirken, faizsiz kredi desteği de duyuruldu.

Çocuklu ailelere erken emeklilik ve faizsiz kredi fırsatı! 12 bin 800 destekten hemen yararlanın!

Çocuklu aileler daha erken emekli olabilirsiniz. İşte 3 başlıkta toplanan programa dair detaylar!

Yapı Kredi emekliye erken bayram ettirdi! Yapı Kredi’den görülmemiş promosyon! Yapı Kredi 2023 promosyon ne kadar?

Yapı Kredi milyonlarca emekliye erken bayram ettiriyor. İşte 2023 Yapı Kredi promosyon miktarı!

Emekli vatandaşlar acilen baksın! Yapı Kredi Bankası peş peşe açıkladı! Hemen bakın, sakın kaçırmayın!

Emekli olanlara yönelik bir kampanya ile Yapı Kredi, rekor düzeyde bir promosyon sunuyor. Emekli maaşını bankalarına taşıyan müşteriler, nakit ödüllerle ödüllendirilecekler. Bu kampanya sayesinde, emeklilerin bayramı biraz daha erken gelecek gibi görünüyor.

Erken seçime gidilecek! Vergi affı, kredi ve paralar yavaş yavaş geliyor! İslam Memiş yürekleri ağızlara getirdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Bütün düzenlemeler hazır durumda. Musluklar sonuna kadar açılır. Art arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulacak" sözleri ile erken seçim sinyallerini verdi. İşte detaylar…

Erken seçim kapıda! Vergi affı, kredi bolluğu ve paralar adım adım geliyor! İslam Memiş bombayı patlattı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Bütün düzenlemeler hazır. Musluklar sonuna kadar açılır. Art arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulur" şeklinde konuşarak vatandaşları heyecanlandırdı. İşte detaylar…

Bankadan kredi çekenlere güzel haber! Eğer bu şartları yerine getirirseniz ücret ve masraflar iade edilecek

Banka kredileriyle ilgili yeni düzenleme. Kredi borcunu erken ödeyen vatandaşlardan ücret ve masraf alınmayacak, ayrıca devre mülklerin satışında ön ödemeli usulü de yasaklandı.

Evi yıkılan depremzede bankanın tazminat talebiyle şoka uğradı!

İzmir'de 2020 yılındaki depremde dairesi yıkılan depremzedeye kesilen "kredi erken ödeme tazminatı"nın iade edilmesine karar verildi.

Bankalar ilan etti! Son dakika kredi desteği!

Kredi kartı borcu ve kredi borcu olan kişiler için bankalar borcunu kapatabiliyor. Peki borç kapama kredisinden yararlanacağınız bankalar hangileridir? İşte tüm merak edilenler...

İdealist GYO Şile arsası için çektiği 3.8 milyon TL'lik kredi borcunu kapattı!

İdealist GYO yüzde 49 hisse ile ortağı olduğu İstanbul Şile Çavuş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin finanse edilmesi amacıyla, Akbank T.A.Ş.'den kullanılan kredi tutarından kalan borcunu ödenerek erken kapattı. 

Konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredilerinde erken kapama ya da ara ödeme istendiği zaman kalan vade 36 ayı geçmeyen durumlarda, kalan tutarın yüzde 1'i kadar erken ödeme komisyonu bulunuyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredisi erken kapama cezası ne kadar?

2013 Kasım'dan itibaren ilgili kanun kapsamında konut kredisi borcunu vadesinden önce ödemek isteyen tüketiciden erken kapama cezası talep ediliyor. Peki konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

kredi erken kapama Haberi

kredi erken kapama

Konut kredisi erken ödeme indirimi!

28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine göre, konut kredisi kullanan tüketicilerin kredi borçlarını erken ödemeleri durumunda, faiz indiriminin yapılması zorunlu tutuluyor.


Bir diğer ifade ile kanun ile birlikte artık konut kredisi sağlayan kuruluşlar, tüketicilerin birkaç taksitini veya tüm borcunu erken ödemesi durumunda gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirimler söz konusu. 


Konut kredisi erken ödeme indirimi ile ilgili Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yer alan esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Ev kredisi erken kapama

MADDE 37 – (1) Tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut finansmanı borcunun tamamını erken ödeyebilir. 


Bu hâllerde, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapmakla yükümlüdür.


(2)...