04 / 07 / 2024

kredi ile ev alma oranı

kredi ile ev alma oranı

Faizde 0.50, 0.75 ve 0.50 puan olarak gerçekleşen üç indirim anında konut piyasasında etkisini gösterdi. Kredi kullanılarak alınan ev oranı yüzde 28’lerden yüzde 34’e çıktı.

Park Gordion Rezidans’ta yüzde 45 peşin ile ev sahibi olma fırsatı

Ankara Çankaya’da inşa edilen Park Gordion Rezidans’ta  yüzde 45 peşin 15 ay vade farksız imkanıyla ev sahibi olunabiliyor. İşte Ağustos 2025’te teslim edilmesi planlanan proje ile ilgili ayrıntılar…

Kredi ile ev almak artık hayal oluyor! Konut kredisi için BES teminat gösterilmeli!

Konut satış oranları her ay bir önceki aya göre gerilerken banka kredisi ile konut almak, giderek hayal oluyor. ATEM Başkanı Hakan Akçam, kredi alımlarında bireysel emeklilik sisteminde uygulanan (BES) teminat gösterebilme uygulamasının konut kredileri için de uygulanabileceğine vurgu yaptı.

Selen Görgüzel ile ev sahibi arasındaki gerilim artıyor!

Hamdi Alkan'ın eski eşi Selen Görgüzel ile ev sahibi arasındaki gerilim artıyor. 100 bin liralık evde 20 bin liraya oturan  Görgüzel'in ev sahibi hem rayiç bedelin altında kira verdiğini hem de evine zarar verdiğini söylüyor. 

CHP'li Melih Meriç: Vatandaşların ev sahibi olması hayalinde ötesinde kaldı!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç yaptığı açıklamada hükümetin yanlış politikalarıyla vatandaşların konut sahibi olmasının hayalinde ötesinde kaldığını dile getirerek, "Kredi ile ev almak daha da zorlaştırılıyor" ifadelerini kullandı.

Babacan Holding, yeni konut modeli ile ev sahibi yapmak için arsa payı satışı yapacak!

Ev sahipliğini yükseltmek amacı ile arsadan konut modelini devreye alan Babacan Holding, ilk etapta Tuzla’da başlattığı 1+1’de arsa payını 990 bin TL’den satışa sunduğunu açıkladı. Buna göre, aylık taksitler 24 ay için 29 bin TL’den başlamış olacak. 

Ev sahibi ile tartışan kiracı çıldırdı! Doğalgaz vanasını açtı, ev patladı!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilime bir yenisi daha eklendi. Bursa'da bir kiracı ev sahibi ile tartıştıktan sonra doğalgaz vanasını açtı ve sıkışan gazdan dolayı patlama yaşandı. Ev kullanılamaz hale geldi. İşte ayrıntılar...

Kredi ile konut alınır mı?

Kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle birçok kişi ev alma planını ertelemek zorunda kaldı. Peki yüksek kredi faizlerine rağmen ev almak mantıklı mı? 300 bin takipçili Temettü Hocam, taksit ödeme imkanı olanlara bakın ne tavsiye etti…

Kredi ile ev almak isteyenler dikkat! Kredi kullanmak yerine bunu yapabilirsiniz

Birçok kişi artan kredi faizleri nedeniyle ev sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kalıyor. Kredi ile ev alanlar içinse yüksek geri ödemeler söz konusu. Gayrimenkul danışmanı Arif Güdül, kredi almak yerine yeni bir alternatif sundu.

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! 2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?

Ev almak isteyenler güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Kredi ile ev almayı düşünenler en çok '  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?' sorusunu merak ediyor. İşte  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ve güncel konut kredisi faiz oranları...

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından kiracı ev sahibi olayları yaşanırken bir yeni haber de Manisa'dan geldi. Manisa'da bir ev sahibi kiracısını darp etti. 

Kredi ile konut ve araba almak hayal oldu! 400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lirayı aşıyor!

Banka kredilerinde yükseliş devam ediyor. Kredi ile ev ve araba sahibi olmak isteyenler ise yüksek faizler altında resmen eziliyor. 400 bin liralık kredinin geri ödemesi şu anda 1 milyon lirayı aşıyor.

kredi ile ev alma oranı Haberi

kredi ile ev alma oranı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, bu yılın Ocak-Haziran döneminde bir önceki yıla göre yüzde 7.8 düşüşle toplam 524 bin 776 konut satıldı. Merkez Bankası’nın faiz indirimine başladığı Mayıs ayından itibaren toparlanmaya başlayan konut satışlarında, en dikkat çekici nokta, kredili konut satışlarının ivmelenmeye başlaması oldu. İndirimlerin etkisiyle konut kredisi faiz oranlarının düşmeye başlaması, kredi kullanılarak alınan ev oranı yüzde 28’lerden yüzde 34’e çıkarttı.

Ocak ayına döndü

Bu yılın başlarında Merkez Bankası’nın faiz artırımıyla konut kredisi faiz oranları da yükselişe geçmiş, krediyle yapılan konut satışları ve toplam satışlar gerilemişti. Ancak Merkez Bankası’nın Mayıs ayında faiz indirimlerine başlaması ve üç ayda gittiği indirimlerle faizleri 1.75 baz puan düşürmesi, konut piyasasında hemen etkisini gösterdi. Krediyle yapılan konut satışları yükselişe geçti. 

TÜİK’in ipotekli olarak açıkladığı kredili...