28 / 04 / 2024

kredi sözleşmesinde kefilin sorumluluğu

kredi sözleşmesinde kefilin sorumluluğu

Konut kredisi onaylama sürecinde bankalar yeterli görmedikleri gelirler için kefil de talep edebiliyor. Böylece krediye başka bir borçlu da eklenebiliyor. Peki, konut kredisinde kefilin sorumluluğu nedir?

Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Kira sözleşmesi, kiracı ve mal sahibinin önem vermesi gereken resmi belgelerden biridir. Peki Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Emlak Konut GYO 950 milyon TL'lik kredi sözleşmesi imzaladı!

Emlak Konut GYO, yeni proje yatırım faaliyetlerinde kullanmak amacıyla 950 milyon TL tutarlı ve 3 sene vadeli kredi sözleşmesi imzaladı.

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesi imzalamış bakım borçlusu tapu işlemlerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da!

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Doğuş GYO ile Credit Europe Bank'ın kredi sözleşmesi yenilendi!

Doğuş GYO ile Credit Europe Bank N.V. arasında 24 Aralık 2018 tarihli Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda imzalanan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklanan Kredi Sözleşmesinin (Facility Agreement) revize edildiği açıklandı. 

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün!

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün saat 19:30'da gerçekleştirilecek.

Halk GYO ve JCR Avrasya arasında kredi sözleşmesi imzalandı!

Halk GYO'nun adına kredi derecelendirme notu alınması amacıyla şirket ile JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. arasında bir yıl süreyle geçerli olmak üzere sözleşme imzalandı. 

Akiş GYO ve HSBC Bank arasında kredi sözleşmesi imzalandı!

Akiş GYO'nun HSBC Bank PLC'den kullanmış olduğu 23 milyon 482 bin 759,66 USD anapara bakiyesi bulunan kredisi kapatıldı ve bankadan kullanılacak krediye ilişkin kredi sözleşmesi imzalandı.

Akiş GYO ve Yapı Kredi arasında 117.5 milyon TL'lik kredi sözleşmesi!

Akiş GYO'nun Yapı Kredi Bankası A.Ş.'den kullanmış olduğu toplam 117 milyon 516 bin 666 dolar ana para tutarlı kredileri için kredi sözleşmesi imzalanmasına karar verildi.

Akiş GYO'nun kredi sözleşmesi 2 yıl yıllığına yenilendi.

Akiş GYO'nun Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu ve Derecelendirme notu hizmeti almak üzere; Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. ile bulunan sözleşmesi 2 yıl süre ile yenilendi. 

Kira sözleşmesinde kefilin sorumluluğu ne zaman biter?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir eve kiracı olarak taşındım, kardeşim de bana kefil oldu. Sözleşmemiz bir yıllıktı, geçen aylardan birinde kirayı ödemede geciktim, ev sahibi bizi icraya verdi. Kardeşim kefil olarak bu borçtan sorumlu mu?' sorusunu yanıtladı.

Dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'te yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

kredi sözleşmesinde kefilin sorumluluğu Haberi

kredi sözleşmesinde kefilin sorumluluğu

Konut kredisinde kefilin sorumluluğu!

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olan konut kredisinde bazı koşullar aranıyor.


Kredi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülüyor. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yüksek olmasını; kredisinin onaylanmasını sağlıyor.


Kişinin aylık gelirinin taksit ödemelerini kolaylıkla yapabileceği düzeyde olması gerekiyor. Bankalar yeterli görmedikleri gelirler için kefil de talep edebiliyor.


Böylece krediye başka bir borçlu da eklenebiliyor. Kefillerin de borçlu gibi kredi sözleşmesinin bir nüshasını edinmesi gerekiyor. Oluşabilecek herhangi bir zararda kredi sözleşmesinde yazan maddeler belirleyici oluyor. Peki, konut kredisi kefilin sorumluluğu nedir?


Kefil olunan konut kredisinde ilerde doğabilecek tüm sorumluluklar kredi borçlusu...