29 / 04 / 2024

kredide kur riski

kredide kur riski

Anodolubank Genel Müdür Yardımcısı Atakan, piyasalardaki dalgalanma sonrası müşterilerin konutta sepet krediye yöneldiklerini söyledi...

Yatırımcıların kafasını karıştıran soru: Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?

Riski sevmeyen yatırımcılar son zamanlarda ''Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?'' sorusunu araştırıyor. 

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası faiz indirdi, dolar yükselecek mi? Dolar ve kur korumalı mevduat yatırımı mantıklı mı? Hemen bakın!

Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı piyasalarda şaşkınlığa neden oldu. Uzun zamandır 17.96 Türk Lirası'nı geçemeyen dolar hızlıca 18 lira sınırını aştı. Peki, riski sevmeyen yatırımcıları neler bekliyor?  Şimdiye kadar kur artışının faiz getirisinin üzerinde olduğu KKM’de ‘denge’ noktaları ne?

Şehir hastanelerinin inşaat maliyetine ilişkin 4 sorun mecliste!

Şehir hastanelerinin toplam maliyeti ve kur riski meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu..

Mega projelerde kur riski devlete kaldı!

Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla başlayan TL kampanyası, özelleştirme ihalelerinde yeni düzenleme gereksinimi ortaya çıkardı. Söz konusu ihalelerde oluşacak kur farkına çözüm aranıyor.

Gemlik'in yüzde 85'i deprem riski altında!

AK Parti milletvekilleri İbrahim Yiğit, İsmet Su, Önder Matlı, Bedrettin Yıldırım ve MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Gemlik'in deprem riski ve yapılaşma ile alakalı incelemelerde bulundu.

Akiş Gayrimenkul Akbatı AVM kiralarında kur sabitlemesi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Akbatı AVM kiralarında kur sabitlemesi yaptı.

Kur Turizm Yapı ve İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kur Turizm Yapı ve İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Murat Tayfun tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 28 Ocak'ta kuruldu.

Çanakkale'de Altın Gümüş Kurşun Madeni projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından IV Grup Maden Ruhsatları içerisinde Altın Gümüş Kurşun Madeni projesi için 29 Ocak 2015 günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Kurşunlar'dan Balıkesir Altıeylül'e 70.4 milyonluk termal otel!

Kurşunlar Yapı Malzemeleri İnşaat tarafından Balıkesir Altıeylül ilçesine bağlı Pamukçu Mahallesi'nde termal otel yapılacak. 280 oda kapasiteli termal otel projesi 70 milyon 467 bin TL'ye mal olacak...

Şah Kur Yapı İnşaat Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şah Kur Yapı İnşaat Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Serkan Şahin, Cemalettin Şahin, Sezgin Şahin tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 25 Aralık'ta kuruldu.

Bilirkişi raporu: Ataköy'de deprem riski büyük!

Ataköy imar planı ile ilgili davalar sürerken, mahkemenin isteği üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda deprem riski ile ilgili çarpıcı ifadeler yer aldı. İşte bilirkişinin Ataköy tespitleri...

Alışveriş Merkezleri'nde kur sabitleniyor!

Alışveriş Merkezleri'nde kur sabitleniyor. Türkiye'de sayıları her geçen gün artan Alışveriş Merkezleri ( AVM ) dolar ve Euro’daki ani yükselişlerden etkilenmemek için rotayı Türk Lirası’na çevirdi.

kredide kur riski Haberi

kredide kur riski
Atakan, kredilerde faiz ve kur riskini azaltmak isteyen müşterilerin yüzde 70'inin iki farklı para birimi ile borçlanma yoluna gittiğini belirtti. Uluslararası piyasalarda dalgalanmaya neden olan bankacılık krizinin etkisiyle kredi maliyetlerinin artması, yükselişe geçen konut kredisi faizleri, yatırımcıları ev satın alırken Türk Lirası ve dövizden oluşan sepet kredilere yöneltti. Müşteriler 'sepet kredisi' ile istedikleri iki cins para birimini seçerek, kredi üzerindeki faiz ve kur riskini aşağıya çekmeyi hedefliyor.

Volatilite yatırmcıyı korkuttu
Anadolubank Bireysel Kredilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, özellikle son dönemde uluslararası piyasalardaki çalkantıya paralel olarak artan volatilite nedeniyle yatırımcıların konut kredisi kullanırken tek para biriminin faiz riskini üstlenmek istemediğini söyleyerek, "Aslında hangi para birimi avantajlı sorusunun mükemmel bir...