29 / 04 / 2024

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.



Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu ve gelişmekte olan yedi ülkenin ekonomisi ile ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Nomura, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da yeni bir kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı. Japon Banka Nomura, "Damocles" isimli risk uyarı sistemindeki 32 ülkeden 22'sinin maruz kaldığı risklerin 2022’nin mayıs ayından beri arttığını, en çok artışın ise Çek Cumhuriyeti ve Brezilya'da görüldüğünü duyurdu. Risk hesaplama modelindeki 32 ülkenin toplam risk puanı ise, mayıs ayındaki 1,744 seviyesinden 2,234'e çıktı.

“ASYA KRİZİNİN EN AĞIR HİSSEDİLDİĞİ DÖNEME BENZER BİR SÜREÇ”

Nomura ekononomistleri bu toplam puanı değerlendirirken "gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine yönelik geniş tabanlı riskin arttığına ilişkin felaket habercisi" olarak nitelendirdi. Ekonomistler "Bu puan, Haziran 1999 yılından beri görülen en yüksek toplam puan olduğu gibi, Asya krizinin en ağır hissedildiği süreçte gördüğü 2,692 zirvesinden de hiç uzak değil" yorumunda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön