16 / 05 / 2024

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.



"Damocles" isimli risk uyarı sisteminde analiz yapılırken ülkelerin döviz rezervleri, döviz kuru, mali görünümleri ve de faiz oranlarına dair sekiz gösterge temel kriter olarak alınıyor.

EN YÜKSEK PUAN MISIR’IN

Nomura 1996 yılından bu yana gelişmekte olan ülkelerde yaşanan 61 farklı kur krizinin verilerini ele alarak, 100'ün üzerinde puan alan ülkelerde 12 ay içinde kur krizi yaşanmasına yüzde 64 oranında ihtimal veriyor. Türkiye ile Sri Lanka'nın puanı 138 olarak açıklandı. En yüksek puan ise 165 ile Mısır'ın oldu. Mısır'ın para birimi bu sene iki kere çok değer kaybetmiş, hükümet Uluslararası Para Fonu (IMF) programına başvuruda bulunmuştu. Nomura'nın G7 ülkelerine ilişkin risk hesabında da Japonya dışında her biri 100 eşiğinin üzerinde puan aldı, en yüksek puanlar ise ABD ile İngiltere'nin oldu.

Araç sahipleri bu kez sevinecek! Akaryakıta büyük indirim! Fiyatı 20 lira seviyelerine geriledi

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Asgari ücret tek tek hesaplandı! İşçinin eline geçecek rakam belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön