14 / 05 / 2024

kredileri nasıl kullanmalı

kredileri nasıl kullanmalı

Cari açığı azaltmak için bireysel krediler ve kredi kartlarına getirilecek kısıtlamaları ‘yerinde ve doğru’ bir karar olarak değerlendiren ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay ancak iyi ve kötü kredilerin aynı sepete konulmaması gerektiğini açıkladı...

Avantajlı konut kredileri sektörü nasıl etkiliyor? 

Gayrimenkul PR, avantajlı konut kredilerinin sektörü nasıl etkilediğini değerlendirdi. İşte ayrıntılar... 

​​​​​​​Konut kredisi faiz oranları yeni haftaya nasıl başladı?

Konut kredisi ile ev alacak olan vatandaşlar en uygun konut kredisini veren bankayı araştırmaya devam ediyor. Peki konut kredileri yeni haftaya nasıl başladı? İşte detaylar..

Yeni Ekonomik Programı konut kredilerini nasıl etkiler?

Dün açıklanan yeni ekonomik programda bankacılık sektörü ve kredilere ilişkin bir çok açıklama yapıldı. Peki konut kredileri yeni ekonomik programdan nasıl etkilenir?

Konut kredisi notu kaç olmalı? Kredi hesaplaması nasıl yapılır?

Nakit parası olmayan ama ev almak isteyenler bankaların sunduğu kredileri kullanıyor. Peki konut kredisi almak için kredi notu hesaplaması nasıl yapılıyor? İşte kredi çekecek olanların bilmeleri gereken detaylar...

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut kredileri ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler 28 Mayıs 2015'te Resmi Gazete'de yayımlandı; 28 Kasım 2015 tarihinde ise yürürlüğe girdi. Peki, yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

İpotek fekki nasıl kaldırılır?

Konut kredileri bankalar tarafından, gayrimenkulün ipotek altına alınması şartıyla veriliyor. Peki, kredinin ödenmesi halinde ipotek fekki nasıl kaldırılır?

Kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm faiz desteğinin yapıldığı; güçlendirme, konut ve iş yeri yapım kredilerinin arasına konut ve iş yeri edinme kredileri de eklendi. Peki, kentsel dönüşüm konut edinme kredisi nasıl alınır?

TOKİ konut kredisi nasıl alınır?

TOKİ konut kredileri yönetmeliği gereğince fondan Brüt İnşaat Alanı 150 m2'ye (150.00 m2 dahil) kadar olan konutlar için Kredi açılabiliyor. Peki, TOKİ konut kredisi nasıl alınır?

İpotekli evimi nasıl satabilirim?

Bankalar alının konut kredileri karşılığında güvence olarak evlere ipotek koyuyor.Peki ipotekli evimi nasıl satabilirim?İşte ipotekli evin satış işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğine dair bilgiler..

Tadilat kredisi nasıl alınır?

Bankaların, "Konut geliştirme kredisi", "konut tadilat kredisi" ve "konut yenileme kredisi" olarak nitelendirdiği tadilat kredisi nasıl alınır? Tadilat kredisi için başvuru nasıl yapılır? İşte tadilat kredileri..

Konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakiti olmayan kimseler, bankaların sunduğu düşük faizli konut kredileri ile uzun vadede ev sahibi olabiliyor. Peki, konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?

Konut kredileri, faizi nasıl etkiliyor?

Konut kredisi faiz oranları gayrimenkul sektörünü ciddi anlamda etkilemektedir. Gayrimenkul sektörü artan yatırımlarla altın çağını yaşasa da alıcıya temkinli davranması gerektiğini de gösteriyor. Konut kredileri, faizi nasıl etkiliyor?

Arazi kredisi nasıl alınır?

Taşınmaz sahibi olmak isteyenlere sunulan kredi avantajları arasında arazi kredisi de bulunuyor. Peki arazi kredisi nasıl alınır? Hangi bankalar arazi kredisi verir? İşte arazi kredileri..

kredileri nasıl kullanmalı Haberi

kredileri nasıl kullanmalı

Cari açığı azaltmak için bireysel krediler ve kredi kartlarına getirilecek kısıtlamaları ‘yerinde ve doğru’ bir karar olarak değerlendiren ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay ancak iyi ve kötü kredilerin aynı sepete konmasına karşı. ING Bank olarak getirilen önlemlerden oldukça memnun olduklarının altını çizen Abay, ING Bank şapkasını çıkartıp Türk bankacılık sektörü genelinden baktığı zaman ise “Gittiğimiz istikamet yanlıştı, arabayı biraz çevirmek gerekiyordu ama şimdi araba şarampolden aşağı iniyor gibi. Bu tedbirlerle bankaların sağlığını riske atıyoruz” görüşünü paylaştı. Kahramanmaraş’ta inşa edilen ve 2013 yılı Temmuz ayında faaliyete geçen Operasyon ve Çağrı Merkezi’nde bir araya geldiğimiz ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, hem Genel Müdür olarak geride bıraktığı iki yılın da değerlendirmesini yaptı hem de gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini dile getirdi.


Borçta...