29 / 04 / 2024

Kredili evde tapu işlemleri

Kredili evde tapu işlemleri

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kişilerin tapu işlemleri için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Peki, kredili evde tapu masrafı ne kadar?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hakkınızı kaçırmamak için mutlaka bunu yapın!

Hisseli tapu sahiplerinin beklediği haber geldi. Evde hissesi olanlar, ev satıldığında hakkını nasıl alabilir? İşte merak edilen bu sorunun yanıtı…

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Okmeydanı'nda 11 tapu daha sahiplerine verildi!

Türkiye'de ilk defa "Evde Tapu" dönemini başlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'ndaki 50 yıllık tapu sorununu çözdükten sonra dün 11 tapuyu daha sahipleriyle buluşturdu.

Miras kalan evde kim oturur?

Bir yakınının vefatı dolayısı ile miras kalan evin intikal işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Peki, miras kalan evde kim oturur? Miras kalan evde yaşama hakkı kimde olur?

Kredili ev alırken tapu işlemleri!

Bir ev sahibi olmak isteyip de yeterli birikimi olmayanlar için başvurulabilecek en iyi yöntem konut kredisi almak oluyor. İşte,kredili ev alırken tapu işlemleri!

Konut kredili tapu işlemleri 2015!

Konut sahibi olmak isteyen çoğu kimselerin başvurduğu yollar arasında konut kredisi yer alıyor. Peki, konut kredili tapu nasıl alınır? İşte, konut kredili tapu işlemleri 2015!

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

Kredili evde tapu masrafı!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kişilerin tapu işlemleri için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Peki, kredili evde tapu masrafı ne kadar?

Kredili tapu nedir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olabilmek için hem kişinin gelirinin hem de kredi kullanılacak evin kredi koşullarına uygun olması gerekiyor. Peki,kredili tapu nedir?

Kredili tapu nasıl alınır?

Ev sahibi olmak isteyen çoğu kişinin başvurduğu yol, bankalardan konut kredisi kullanmak oluyor. Peki, kredi bittiğinde kredili tapu nasıl alınır?

Kredili tapu için gerekli belgeler!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyenler aylık gelirinin olduğunu ispatladıkları müddetçe kredi kullanabiliyor. Peki, Kredili tapu için gerekli belgeler neler?

Kredili tapu işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev alma süreci finansal olarak karmaşık olduğu kadar bürokratik olarak da zahmetli bir süreç olarak biliniyor. Peki, kredili tapu işlemleri nasıl olur?

Kiralık evde aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, kiralık evde aile konutu şerhi olur mu? Aile konutu ile ilgili kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kredili evde tapu işlemleri Haberi

Kredili evde tapu işlemleri

Kredili evde tapu masrafı!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kişilerin tapu işlemleri için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. 


Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinin kabul edilmesi ile, tapu dairesine gidiliyor. Tüketici bizzat tapu dairesine gitmek yerine emlakçıya veya başka birine vekalet verebiliyor, işlerini onun yerine başkası halledebiliyor. Tapu dairesine şu belgelerle gidilmesi gerekiyor;


* Satışı gerçekleşecek taşınmaza ait tapu senedi

* Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları 

* Satıcıların birer, alıcıların ikişer adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları

* Satışı yapılacak olan taşınmaza ait ilgili belediyeden alınmış emlak beyan değerini gösteren belge

* Kat mülkiyeti kurulmuş gayrimenkullerde DASK poliçesi


Kredili evde tapu masrafı!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde, birtakım masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu süreçte emlakçı ile çalışılması durumunda ekstradan emlakçı masrafı da ödeniyor.


Tapuda ödenecek masraflar...