30 / 04 / 2024

Kredili tapu nedir?

Kredili tapu nedir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olabilmek için hem kişinin gelirinin hem de kredi kullanılacak evin kredi koşullarına uygun olması gerekiyor. Peki,kredili tapu nedir?



Kredili tapu nedir?

Konut kredisi kullanabilmek için hem kredi kullanacak kişinin, hem de konutun kredi şartlarına uygun olması gerekiyor. Kredi kullanacak kişinin, daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması gerekiyor. 


Bankaya yapılan kredi başvurusunun ardından banka ilgili kişinin kredi skorlamasına ve önceden sorunlu kredisi olup olmamasına dikkat ederek, kredinin verilip verilmeyeceğine karar veriyor. 


Kredinin onaylanması halinde konutun değer tespiti için eve ekspertiz geliyor ve konutun ne kadarı için kredi kullanılacağı belirtiliyor. Kredinin tamamının ödenmesi halinde konut üzerindeki ipotek kaldırılıyor. Peki, kredili tapu nedir?


Konutun tapusunun alınabilmesi için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye gidilmesi gerekiyor. Belediyeye gidildiğinde atılması gereken ikinci adım ise rayiç belgesi istemek oluyor.  Bu evrak Tapu Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından isteniyor.  Gerekli belgelerin de temin edilmesi ile tapu alınabiliyor. 


Kredili tapu nasıl alınır?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön