29 / 04 / 2024

Kredili tapu nasıl alınır

Kredili tapu nasıl alınır

Konut kredisi kullanarak ev alma süreci finansal olarak karmaşık olduğu kadar bürokratik olarak da zahmetli bir süreç olarak biliniyor. Peki, kredili tapu işlemleri nasıl olur?

Kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkullerin kredili alınması durumunda ne kadar tapu harcı ödeneceği merak ediliyor. Peki, kredi ile alınan evin tapu masrafı 2022 ne kadar?

Kredili ev alırken tapu işlemleri!

Bir ev sahibi olmak isteyip de yeterli birikimi olmayanlar için başvurulabilecek en iyi yöntem konut kredisi almak oluyor. İşte,kredili ev alırken tapu işlemleri!

Konut kredili tapu işlemleri 2015!

Konut sahibi olmak isteyen çoğu kimselerin başvurduğu yollar arasında konut kredisi yer alıyor. Peki, konut kredili tapu nasıl alınır? İşte, konut kredili tapu işlemleri 2015!

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

Kredili evde tapu masrafı!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan kişilerin tapu işlemleri için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Peki, kredili evde tapu masrafı ne kadar?

Kredili tapu nedir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olabilmek için hem kişinin gelirinin hem de kredi kullanılacak evin kredi koşullarına uygun olması gerekiyor. Peki,kredili tapu nedir?

Kredili tapu nasıl alınır?

Ev sahibi olmak isteyen çoğu kişinin başvurduğu yol, bankalardan konut kredisi kullanmak oluyor. Peki, kredi bittiğinde kredili tapu nasıl alınır?

Kredili tapu için gerekli belgeler!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyenler aylık gelirinin olduğunu ispatladıkları müddetçe kredi kullanabiliyor. Peki, Kredili tapu için gerekli belgeler neler?

Kredili tapu işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev alma süreci finansal olarak karmaşık olduğu kadar bürokratik olarak da zahmetli bir süreç olarak biliniyor. Peki, kredili tapu işlemleri nasıl olur?

Panoramagarden projesinde kredili ödemelerle! Tapu hazır! Yeni proje!

Panoramagarden projesinde yer alan konutlar için kredili ödeme seçenekleri uygulanıyor. Tapu hazır projede yer alan konutlar 140 metrekare alana sahip olan 3 oda 1 salonlardan meydana geliyor

KİPTAŞ'ın 2013 yılı itibariyle tapu verilen projeleri hangileri?

Kiptaş internet sitesinde yaptığı açıklamayla 2013 yılı itibariyle tapu verilmeye başlanan bölge ve projelerini açıkladı...

Lal Akademi Ankara'da tapu mevzuatına giriş eğitimi verdi!

Lal Akademi tarafından düzenlenen “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimi, sektör temsilcilerinin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi...

Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet iddiasına yönelik soruşturma!

Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde ''rüşvet'' iddiasına yönelik soruşturma kapsamında tapu müdürü tutuklandı, 2 kamu görevlisi 20'şer bin lira kefaletle serbest bırakıldı

Kredili tapu nasıl alınır Haberi

Kredili tapu nasıl alınır

Kredili tapu işlemleri!

Kredilendirme sürecinde işin içerisinde alıcı ve satıcı haricinde banka gibi üçüncü bir aktör olduğundan, tapunun satıcıdan alıcıya devri gibi işlemler daha dolaylı oluyor.


 Bankanın işin içinde olması alım satım işlemleri  hukuka ve prosedürlere daha uygun ilerliyor ancak bunun yanında pek çok karmaşık işlemi beraberinde getiriyor.  Peki, kredili tapu işlemleri nasıl olur?


Kredili tapu işlemleri!

Konut kredisi kesin onay alan tüketici, banka ile tapu dairesinden randevu alıyor. Çoğu banka, bir görevlisini veya avukatını tüketiciyle beraber tapu dairesine yolluyor. Ancak, öncesinde bankanın avukatları ilgili tapu dairesinden evin üzerinde başka bir ipotek/rehin kaydının olup olmadığını kontrol ediliyor.  Eğer ipotek yoksa banka tüketiciyi sözleşmeyi imzalamak üzere banka şubesine çağırıyor.  Sözleşmeler imzalanıyor.



Tapu işlemleri için hangi belgeler gerekli?

Sözleşmenin imzalanmasından sonra tapu dairesine gidiliyor. Tüketici bizzat tapu...