28 / 07 / 2024

krediyle ev almaya ceza

krediyle ev almaya ceza

Maliye, konut kredisiyle yapılan satışları sıkı takibe aldı. Kredi tutarları ve ekspertiz raporlarında belirlenen değerlerle tapu harcına esas tutarlarda uyumsuzluk varsa ağır cezalar kesilmeye başlandı.

Uzmanı önerdi: “Kiralık daire alacaksanız sanayi şehirlerinden alın! 2+1 dairelerin kirası 30-40 bin TL”

Kiralık konutlarda fiyat artışları devam ederken, kiralık talebi de 1 milyona yaklaştı. Yatırımcılar kiraya vermek için ev almaya temkinli yaklaşırken, finans piyasaları, teknik ve temel analiz stratejist Elit Finans, “Kiraya vermek için daire alıyorsanız sanayi şehirlerinden alın" dedi.

Tek ev için 5 kişi birlikte kredi kullanabilecek!  Ziraat Bankası onaylıyor, peki vatandaş ne diyor?

Konut fiyatlarındaki artış ve yüksek kredi faizleri nedeniyle vatandaş için ev almak artık hayal oldu. Ziraat Bankası uygulamaya koyduğu yeni krediyle artık bir evi 5 kişi ortak alabilecek. Peki vatandaş 5 kişi bir evi almaya ne diyor?

Krediyle ev alacaklar için peş peşe açıklandı: Kime ne kadar kredi çıkar? Faiz ne kadar olur? 

Fahiş rakamlar sebebiyle onut sahibi olabilmek neredeyse imkansız hale gelirken, kredili konut alımı da en çok araştırılan konulardan oluyor. Peki konut kredisinde kime ne kadar kredi çıkar? İşte ayrıntılar...

Konut piyasasında yeni dönem: 'Ortak kredi' ile konut sahibi olmak kolaylaşacak!

Birden fazla kişinin ortak kredi çekerek bir konutu alabileceği, ortak konut krediyle ev sahibi olabilme konusunda yeni bir dönem başlıyor. 

Ünlü ekonomist krediyle ev almak isteyenleri uyardı: Aylık taksitleri ödeyemeyecekseniz bankaları konut sahibi yapmayın!

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz bugünkü yazısında ev ve araba kredilerini kaleme aldı. Ev, araba kredisinde faiz düşüşüne umut bağlanmalı mı? İşte Şeref Oğuz'un o yazısı...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırılırken, ev sahipleri de yeni önlemler almaya başladı!

Gündemden düşmeyen kira zamlarında yüzde 25'lik tavan artış oranı uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihinde sona ermesi beklenirken, Tüketiciler Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren de mal sahiplerinin kendilerine özgü tedbirler almaya başladıklarını söyledi.

Memurun ve dar gelirlinin krediyle ev alması imkansız! Konut krizi nasıl çözülür? 

Son zamanlarda fırlayan konut fiyatlar Meclis gündemine de sık sık geliyor. İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, barınma krizine değindi ve çözümü paylaştı. İşte o açıklama...

Miami’den 2 ev alan Türk hem emlakçıya hem kiracıya borçlu çıktı!

Konut fiyatlarındaki artış ve kiraya yüzde 25 zam sınırlaması yatırımcıları yurt dışında ev almaya yönlendirdi. Yurt dışından ev almanın moda haline geldiğini söyleyen ekonomist İris Cibre, Amerika’dan ev alan arkadaşının yaşadıkları anlatarak, riske dikkat çekti.  

3 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi 20 milyon TL'yi aştı! Krediyle ev almak hayal oldu!

Konut kredisi çekecek olan binlerce kişi en ucuz faiz oranı ve geri ödeme rakamı veren bankaları araştırıyor. Peki 3 milyon liranın 10 yıl vadeli geri ödemesi ve aylık taksitleri kaç TL? İşte o rakamlar...

Ev sahibiyle kira tartışması yaşamak mı, krediyle ev almak mı? Vatandaşlar ne dedi?

Son zamanlarda artan ev fiyatları ve konut kredisi faizleri sebebiyle, ev sahibi olmak neredeyse imkansızlaştı. Peki konut yatırımı yapmak mantıklı mı? İşte ayrıntılar ve vatandaşların görüşleri...

2.3 milyon TL'ye ev alacakların aylık ödemesi 21.790 TL! Artık hesaplar 'Kiracı yarısını öder' diyerek yapılıyor!

Konut fiyatlarının ve konut kredisi faizlerinin düşüp düşmeyeceği milyonlarca kişinin merak ettiği durumlardan. Peki şu an krediyle ev almak mantıklı mı? Vatandaşlar neler dedi? İşte konut kredisi hesabı ve vatandaşların yorumları... 

Krediyle ev almak hayal oluyor!

TÜİK tarafından açıklanan satış rakamlarına göre on sene önce neredeyse satılan her 2 konuttan bir tanes, banka kredisi ile alınırken, söz konusu bu oran bu oran 12’de 1’e düştü.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

krediyle ev almaya ceza Haberi

krediyle ev almaya ceza

Bu kapsamda 2015’te 1.036 mükellef incelendi, 129.3 milyon lira ceza kesildi. Konut sektörü Maliye’nin sıkı takibinde. Vergi Denetim Kurulu (VDK) birkaç yıldır devam eden konut kredili gayrimenkul sektörüne yönelik denetim çalışmalarını 2015 yılı itibariyle tamamladı. VDK, konut kredili gayrimenkul satışına yönelik banka konut kredisi ve tapu bilgilerinden hareket ederek, satılan konutların gerçek değerini tespit etmek için çalışma yaptı. Belirlenen eşik üzerinde gayrimenkul satışı olduğu halde beyanname vermeyen, beyannamelerinde konutların kredi tutarları ve ekspertiz raporlarında belirlenen değerlerle tapu harcına esas tutarlarda bariz uyumsuzluk olduğu belirlenen 1.036 mükellefi incelendi. Bu kapsamda 984 milyon lira matrah farkı bulundu, 54 milyon lira vergi farkı tespit edildi ve 129.3 milyon lira ceza kesildi. 


HOLLANDA VE ABD SİSTEMİ

Vergi Denetim Kurulu’nun 2015 yılı faaliyet raporunda yer alan...