28 / 07 / 2024

kreş binası nasıl olmalıdır

kreş binası nasıl olmalıdır

0-36 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşlar kreş olarak nitelendiriliyor. Bu kuruluşların açılabilmesi için bazı koşulların sağlanmış olması ve gerekli izinlerin alınmış olması gerekiyor. Peki, kreş binası nasıl olmalı?

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisi nasıl değerlendirilecek?

Çamlıca Alman Hastanesi binası Ağustos'ta tamamen yıkıldı. Hastane Azmi Ofluoğlu'na aitti ama arazi başkasınındı. Hakkı Demir Vakfı'na ait olan arazi boş kaldı. İstanbul'un yüzün taşı arazilerinden olan yer nasıl değerlendirilecek?

Innovia 1. Etap kreş binası değerleme raporu yayınlandı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Yeşil GYO Innovia 1. Etap kreş binası değerleme raporu yayınlandı.

Binası yıkılacak kişilere devlet nasıl yardımcı olur?

Adana Ekspres Gazetesi'nin yazarlarından Av. Ahmet ÇOLAK bugünkü yazısında binası yıkılacak olan kişilere devletin nasıl yardımcı olacağından bahsetti. İşte Avukat Ahmet Çolak'ın o yazısı...

Kentsel dönüşüm kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını anlaşma yolu ile yıktıran kimseler Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında binası riskli ilan edilen ve anlaşmayla tahliye edilen mülk sahiplerine devlet bazı finansal destekler sağlıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Riskli binasını yıktırarak yeni bina inşa etmek isteyenler ne yapmalı? Kentsel dönüşüm nasıl uygulanır?

Kreş binası nasıl olmalı?

0-36 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşlar kreş olarak nitelendiriliyor. Bu kuruluşların açılabilmesi için bazı koşulların sağlanmış olması ve gerekli izinlerin alınmış olması gerekiyor. Peki, kreş binası nasıl olmalı?

Kentsel dönüşümde hisseli tapu sahiplerine kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan taşınmaz mal sahiplerine kira yardımı dahil birtakım finansal destekler yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde hisseli tapu sahiplerine kira yardımı nasıl yapılır?

Kadastro ayırma çapı nasıl düzenlenir?

18. madde yönetmeliği; Belediye ve mücavir alan sınırları ile bu sınırlar dışında düzenlenmiş uygulama imar plânı alanları içindeki binalı veya binasız arazi ve arsa düzenlemelerini kapsıyor. Peki, kadastro ayırma çapı nasıl düzenlenir?

Beyan ne demektir? Beyan nasıl yapılır?

Mal beyanı, adres beyanı, emlak beyanı gibi terimlerde karşımıza çıkan beyan ne demektir? Beyan nasıl yapılır?

Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Herhangi bir alım-satım işleminiz var, ancak tapu işlemlerinin nasıl yürütüldüğü hakkında bilginiz yoksa, tapu işlemleri nasıl yapılır adı altındaki haberimizi inceleyebilirsiniz...

kreş binası nasıl olmalıdır Haberi

kreş binası nasıl olmalıdır

Kreş binası nasıl olmalı?

0-36 aylık çocuklara hizmet veren kuruluşlar kreş olarak nitelendiriliyor. Bu kuruluşların açılabilmesi için bazı koşulların sağlanmış olması ve gerekli izinlerin alınmış olması gerekiyor.


İlgili yönetmelik gereğince kuruluş olarak kullanılacak binanın ve yerinin seçiminde aşağıdaki hususlara uyuluyor:


a) Kuruluşun kapasitesine uygun yeterli büyüklükte bahçesi bulunur. Bahçenin alanı her çocuk için en az 1,5 m2 alan düşecek şekilde olur. Binaların teras katları bahçe olarak kullanılamaz.


b) Kuruluş müstakil veya çok katlı bir binanın zemin katında veya zeminle bağlantılı üst katlarda açılabilir. Çocuklar için kullanılacak tüm odalar aydınlık, ferah, gün ışığı alacak şekilde pencereli olur ve doğal aydınlanması sağlanır. Odalar çocukların sağlığının olumsuz etkilenmemesi için nemsiz olur. Bodrum kat, yol seviyesinin altında bulunan kat veya çatı katı kapasiteye dâhil edilmez.


c) Kuruluş binası...