28 / 04 / 2024

Kripto parayla gayrimenkul satışı

Kripto parayla gayrimenkul satışı

Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli sanal para birimi Bitcoin, yüzde 20'den fazla artışla 48 bin dolara yaklaştı ve tarihi bir rekor kırdı. Türkiye'de ilk defa bir inşaat projesi bitcoin ile satış yaptığını duyurdu.

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Bitcoin artık mağazalarda geçerli olacak! Ünlü giyim markası kasada ödemeyi kripto parayla alacak

Dünya üzerinde önümüzdeki 5-10 yıl içinde tek bir dijital para biriminin kullanılması öngörülüyor. Bu dönüşüm sürecini özel sektör de ayak uydurmak için kolları sıvadı. Ünlü İtalyan moda devi Gucci, mağazalarında artık bitcoinle ödeme alacak.

Ruslar İstanbul'a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

Yaptırımlar sebebiyle varlıkları için güvenli liman arayışına giren zengin Ruslar, İstanbul ve Dubai'deki gayrimenkullere yöneldi. Sektörün önde gelen isimleri, para transferlerinde altın, nakit ve kripto para kullanımlarının altını çizdi...

Thodex’in firari patronu 8 aydır kayıp! 

400 bin kişiye ait milyonlarca dolar kripto parayla 20 Nisan 2021’de Arnavutluk’a kaçan Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer,8 aydır kayıp. 

Taylandlı dev şirket kripto parayla ödeme denemelerine başladı!

Tayland'da perakende satış sektöründe hizmet sunan dev firma, çalışanlarına kendi mağazalarında kullanması için kendi kripto parasını dağıttı. Kripto paraların ilerleyen zamanlarda müşterilere de arz edileceğine dikkat çekildi.

Kripto paralarda kredi alarmı!

ABD'de bir startup, kripto parayla kredi kartı, tüketici kredisi ve faizli mevduat işlemleri için düğmeye bastı.

Kripto piyasalarında gayrimenkul projeleri hazırlanacak!

Kripto para platformu olan Bitci, Blockchain'de gayrimenkul projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hayata geçirilecek proje ile Bitci 10 ülkeye açılacak. 

Kripto parayla gayrimenkul satışında rekor kırıldı! 

Gayrimenkul alımlarında kripto para kullanımına izin veren  Arte Surfside, Mayıs ayında kripto parayla 22,5 milyon dolarlık satış yaptığını açıkladı. 

İzmir'de kripto parayla dolandırıcılık iddiasıyla 3 kişi yakalandı!

Egenin incisi İzmir'de son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto parayla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheliden 1 tanesi tutuklandı.

ABD’de Colorado eyaletinde vergiler kripto parayla ödenecek!

ABD’de Colorado eyaleti, sakinlerine, vergilerini kripto parayla ödemesinin izin verildiği ilk eyalet olmak istiyor. Vali Jared Polis, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kripto paralarla ilgili merak edilenler!

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Vedat Karabulut köşe yazısında kripto parayla ilgili sıkça sorulan soruları kaleme aldı. İşte Karabulut'un o yazısı...

Kripto yatırımından kazandığı parayla ev yaptırdı!

Son günlerde yatırımın arttığı kripto piyasasında kimileri büyük kazanç elde etmek isteyen kimileri de sadece harçlığını çıkarmak istiyor. Kimileri de kazandığı coinlerle ev yaptırdı. İşte yatırımcıların kazanç hedefleri...

Kripto parayla gayrimenkul satışı Haberi

Kripto parayla gayrimenkul satışı

Dünya çapında bir çok kurumsal firmanın yakın takibine giren kripto para birimlerine Türkiye’den de ilgi oldukça yüksek. Kripto para birimlerini geleceğin ticaret aracı şeklinde tanımlayan Projekspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş, Türkiye’de bir ilk olarak, Bitcoin ile gayrimenkul satışı yaptıkları kampanyalarını duyurdu.

Akbaş; pandemi ile birlikte hızlı bir dijitalleşmenin içerisinde hayatın her alanında devrim geçirildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Kripto paranın önümüzdeki yıllar içerisinde daha çok hayatımıza gireceğini biliyorduk. Yıllar içerisinde tüm gayrimenkul satışlarının bu tür para birimleri ile yapılacağını öngörüyoruz. Bununla ilgili de bir süredir ekibimizle konu ile ilgili çeşitli alt yapı çalışmaları ve Bitcoin ile gayrimenkul satışı yapılabilecek online platform hazırlıklarını yapıyorduk. Ancak kripto paranın bir anda Dünya’nın gündemine oturması ile birlikte biz de planlarımızı erkene çektik. Bugün itibariyle...