29 / 04 / 2024

Ruslar İstanbul'a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

Ruslar İstanbul'a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

Yaptırımlar sebebiyle varlıkları için güvenli liman arayışına giren zengin Ruslar, İstanbul ve Dubai'deki gayrimenkullere yöneldi. Sektörün önde gelen isimleri, para transferlerinde altın, nakit ve kripto para kullanımlarının altını çizdi...



Rusya'nın başlattığı Ukrayna işgalinin ardından bazı ülkeler Rusya'ya karşı yaptırımlarını devreye aldı. Yaptırımlar sonrasında varlıkları için güvenli yer arayan Rus vatandaşları, İstanbul ve Dubai'deki gayrimenkullere yöneldi.

Ruslar İstanbul a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

“Ruslar tedirgin, güvenli liman olarak Türkiye’ye yöneliyorlar. Özellikle son 10 gündür hem yatırım hem de oturum amaçlı Rusların yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullanan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, megakent İstanbul genelinde 5-6 satış noktası işe hizmette bulunduklarına ve son zamanlardaki her 10 müşterinin 7'sinin Rus olduğuna dikkat çekti. Son 1 hafta 10 gündür oldukça yoğun bir satışla karşılaştıklarının altını çizen Gül, Ruslara günde 7-8 adet satış yaptıklarına vurgu yaparak bu rakaman gerçekten ciddi bir rakam olduğunu dile getirdi. 

Ruslar İstanbul a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

Müşterilerini oligark olarak değil ama varlıklı Ruslar şeklinde belirten Gül, üç beş konut alanların olduğuna dikkat çekerek Rusa'da işlerin kötüleşmesi oladılığına karşı buraya yöneldiklerini ifade etti. Rusların alımlarını nakit olarak gerçekleştirdiğinin altını çizen Gül, Türkiye'de banka hesabı açtıklarını, altın olarak getirdiklerini dile getirdi. 


Geri Dön