15 / 05 / 2024

Ruslar İstanbul'a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

Ruslar İstanbul'a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

Yaptırımlar sebebiyle varlıkları için güvenli liman arayışına giren zengin Ruslar, İstanbul ve Dubai'deki gayrimenkullere yöneldi. Sektörün önde gelen isimleri, para transferlerinde altın, nakit ve kripto para kullanımlarının altını çizdi...



NAKİT ve KRİPTO PARA

BAE merkezli Royal Home Real Estate’te gayrimenkul danışmanı Elena Timchenko, Dubai’de banka hesabı bulunan Ruslar için sürecin daha basit şekilde ilerlediğini dile getirdi. Körfez ülkesine fon sokmanın oldukça güç olduğunun altını çizen Timchenko, “Dubai’de (gayrimenkul) satın alma isteği başka bir şey, alabilme kabiliyeti başka bir şey” diye konuştu.

Türkiye’ye yeni gelen bazı Rus vatandaşlar da yaptırımları çiğnemeye lişkinihtiyatlı olan bankalarda işlem yapma konusunda güçlüklerle karşılaşabiliyor. Ek uygunluk prosedürleri ve Rusların Visa ile Mastercard’dan çıkarılması da durumu gittikçe daha zor hale getirdi. 

Ruslar İstanbul a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

Diğer tarafan, megakent İstanbul merkezli gayrimenkul geliştiricisi olan İbrahim Babacan da konuyla ilgili olarak, Rusların ödemelerini bankalar aracılığıyla gerçekleştirdiğine ve şu ana kadar ödemelerle ilgili bir sorunla karşı karşıya kalmadıklarına vurgu yaptı. 

BAE’den Caldas’ın ve İstanbul’da gayrimenkul danışmanlık hizmetinde bulunan Alex Cihanoglu tarafından aktarılan bilgilere göre; şu anda yaptırımlar finansal transferlerin karmaşıklaşmasına neden olurken, bazı Rus vatandaşlar da kripto paralarını nakde çeviriyor ve o şekilde kullanıyor. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Caldas, konuyla ilgili olarak gördükleri işlemlerin çoğunun kripto para olduğunu belirterek, kripto paraların şu anda bu piyasada karşı karşıya kalınına güçlükler için kullanılan bir kanal olduğuna dikkat çekti.  

Antalya'da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Ruslar konut alımı için Türkiye’ye yöneliyor!


Geri Dön