12 / 05 / 2024

Kruvaziyer gemileri izmir

Kruvaziyer gemileri izmir

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

Bahama bayraklı dev kruvaziyer Bodrum limanına yanaştı! İşte içinde bulunan turist sayısı

Lüks yat turizminin gözde destinasyonlarından Bodrum dev gemileri içineki turistlerle birlikte ağırlamaya devam ediyor. Bodrum'un bu seferki konuğu, 'Seabourn Encore' isimli kruvaziyer oldu. Dev gemi 268 yolcuyla limana demir attı.

Kruvaziyer gemilerinin iptali Alsancak esnafına kepenk kapattırdı!

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planına itiraz!

Özelleştirilmesi planlanan İzmir Alsancak Limanı için hazırlanan yeni imar planındaki Kruvaziyer Limanı’na, Konak Belediyesi’nden eksiklikler nedeniyle itiraz geldi. DTO uzlaşma çağrısı yaptı.

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askı sürecinde gelen itirazların kısmi kabulü ile yeniden düzenlenen İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Kruvaziyer ve Yük Limanı ihaleye çıkıyor!

İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Resmi Gazete'de yayınlandı. İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı'nın, 2016'nın ilk yarısında ihaleye çıkarılması öngörülüyor.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planı değişikliği onaylandı!

İzmir'in Konak İlçesi, Umurbey Mahallesi'nde bulunan İzmir Kruvaziyer Limanı Alanına yönelik hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Wyndham Grand İzmir Özdilek yeşil yıldız belgesi aldı!

'Yeşil Yıldız' Belgesi alan turizm tesisleri Özdilek Wyndham Otel'inde düzenlenen akşam yemeğinde ödüllerini aldı.İzmir Valisi Mustafa Toprak yeşil yıldız belgesi alan Wyndham Grand izmir Özdilek'in ödülünü Genel Müdür Funda Çam'a takdim etti.

Antalya Kruvaziyer İskelesi imar planını Büyükşehir yapacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya Kruvaziyer İskelesi Projesi için Lara Plajı’nın batı ucunda yapılmasını uygun buldu.

Mehmet Müezzinoğlu: İzmir'e hastaneler yapacağız!

İzmir'e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulundu. Son 12 yılda sağlık alanında önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Müezzinoğlu, "izmir'e şehir hastanelerini kazandıracağız" dedi.

Alanya'ya kruvaziyer ile bin 529 turist geldi!

Antalya'nın Alanya ilçesine "Ms Europa" ve "Thomson Spirit" adlı iki kruvaziyer ile bin 529 turist geldi. Limana ilk yanaşan Ms Europa adlı Bahama bayraklı gemi oldu

İZTO İzmir'in kruvaziyer turizmi projelerini aktardı!

Ak Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

Kruvaziyer turizmi 75 bine ulaşacak!

TÜRKİYE ve Yunanistan kıyılarında alternatif tatil olanağı sunan kruvaziyer gemilere talep artıyor. Geçen yıl 65 bin turistin tercih ettiği turların bu yıl yeni gemilerle 75 bine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

2015'in ilk kruvaziyer gemisi Trabzon Limanı'na demir attı!

Doğu Karadeniz'e ilk kruvaziyer gemisi dün geldi. 250 metre uzunluğundaki 'Hamburg' adlı gemi çoğunluğu Alman vatandaşı olan 264 yolcusuyla Trabzon'a demirledi.

Kruvaziyer gemileri izmir Haberi

Kruvaziyer gemileri izmir


Kruvaziyer gemileri, 2016 yılı itibariyle rotalarından İzmir’i çıkardı. Durum böyle olunca da İzmir Alsancak Limanı esnafı halka açık olmayan limanda bulunan 11 dükkana turist gelmeyince kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bir yıl boyunca iş yapamadıkları gibi TCDD’ye de kira ödeyen esnaflar, şartlar düzelene kadar kiraların dondurulması için Başbakan Binali Yıldırım’ın ilk İzmir ziyaretinde bir dosya hazırlayarak kendisine sunacak ve destek isteyecek.


“DÖRT GÖZLE BAŞBAKANIMIZI BEKLİYORUZ”

İzmir TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına yaptıkları başvuruların şimdilik sonuçsuz kaldığını ifade eden esnaflardan Şenol Süs, “Terör olayları nedeniyle 2015 yılının sonu itibariyle kruvaziyer şirketleri planlarını iptal etti. Turizm sektörü büyük bir darbe yedi. Liman esnafı olarak biz de aynı mağduriyeti yaşadık. Burası lokasyon olarak halka açık bir yer değil. Buradaki 11...