06 / 05 / 2024

Kruvaziyer için limanlar yetersiz

Kruvaziyer için limanlar yetersiz

İZMİR İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçen yıl 198 kruvaziyer gemisinin yanaştığı İzmir'e 481 bin turist deniz yolu ile giriş yaparken, bu yılın ilk 11 ayında 135 kruvaziyer gemisi ile 327 bin turist geldi.

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 

Galataport için ÇED süreci yeniden başladı!

Daha önce ÇED Olumlu belgesi verilen, kamuoyunda Galataport projesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı için ÇED süreci yeniden başlatıldı..

Antalya Kruvaziyer Liman projesi için bir viraj daha geçildi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in rüya projelerindemn olan Raylı Sistem 3’üncü etabı ve Kurvaziyer Liman projeleri için önemli bir viraj daha geçildi

Kıyı yapıları için kullanma izni verilecek!

Hazine'nin özel mülkiyetindeki veya devletin tasarrufu altındaki yerlere yeni yapılacak yat limanları ve yatlara, özel teknelere hizmet verecek kıyı yapıları için en fazla 30 yıla kadar irtifak hakkı/kullanma izni verilecek.

Antalya Kruvaziyer Limanı için zemin etüt çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden Kruvaziyer ve Yat Limanı Liman Projesi için deniz ve kara zemin etüt çalışmalarına başlandı.

Haliçport için 27 Kasım'da toplantı yapılacak!

İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Haliçport projesi için 27 Kasım 2015 tarihinde halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla toplantı yapılacak.

Haliçport projesi için start verildi!

İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Haliçport projesi için start verildi. Haliçport projesinde iki yat limanı, oteller, alışveriş alanları, şehir hatları yolcu iskelesi yapılacak. İşte detaylar...

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

2007 yılında Galataport için uluslararası mimari yarışmaya çıkılacak!

2007 yılında yeniden ihaleye çıkacak Galataport projesi için uluslararası mimari yarışması açılacakmış. Karaköy'den Mimar Sinan Üniversitesi'ne kadar olan bölgeyi kaplayan projede bir tane kruvaziyer limanı yapılacakmış.

Antalya kruvaziyer limanı için ilk adım!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 'Altın Portakal Yat Limanı' için etüt proje ve fizibilite raporlarının hazırlanmasına ilişkin ihale sürecini başlattı.

Çin'deki kruvaziyer potansiyeli Türkiye için büyük bir fırsat olabilir!

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, kruvaziyer firmalarının son yıllarda rotalarını daha karlı buldukları Çin'e çevirdiklerini, bu durumun Türkiye için fırsat olabileceğini bildirdi.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için 2'nci ÇED raporu hazırlandı!

Galataport diye bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için Çinili Han ve Paket Postanesi binalarının koruma grubu ikiden bire çıkarılarak, aslı gibi yapılması istendi.

Kruvaziyer turizmi için liman hizmetleri maliyetlerini azaltmalı!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kruvaziyer turizmden daha fazla pay alabilmek için kademeli teşvik sistemi uygulanmasını ve liman hizmetleri maliyetlerinin azaltılmasını önerdi.

Kruvaziyer için limanlar yetersiz Haberi

Kruvaziyer için limanlar yetersiz

İZMİR İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçen yıl 198 kruvaziyer gemisinin yanaştığı İzmir'e 481 bin turist deniz yolu ile giriş yaparken, bu yılın ilk 11 ayında 135 kruvaziyer gemisi ile 327 bin turist geldi. Kruvaziyer gemileriyle İzmir'e gelen yolcu sayılarında yaşanan yüzde 30.9'luk düşüş, Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen "Kruvaziyer Turizmi" konulu söyleşide ele alındı


Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı tarafından düzenlenen "Kruvaziyer Turizmi" konulu söyleşiye Costa Cruises Türkiye Müdürü Saltuk Kocabaş ile Acente Satış Yöneticisi Gülru Erkan katıldı. Kruvaziyer turizminde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Saltuk Kocabaş, Türkiye'deki limanların kruvaziyer turizmi için yetersiz kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Bu nedenle kruvaziyer şirketlerinin Türk limanlarını sadece durak olarak kullandıklarına dikkat çeken Kocabaş, "Şirketimiz, bünyesine bağlı bir geminin...