21 / 05 / 2024

kruvaziyer tatili

kruvaziyer tatili

Türk turistlerin tatil alışkanlıkları arasında fazla yer almayan gemi turları, 5 yıldızlı otel konforu sunan büyük ve donanımlı gemilerle yapılması dolayısıyla giderek büyük ilgi görüyor.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planına itiraz!

Özelleştirilmesi planlanan İzmir Alsancak Limanı için hazırlanan yeni imar planındaki Kruvaziyer Limanı’na, Konak Belediyesi’nden eksiklikler nedeniyle itiraz geldi. DTO uzlaşma çağrısı yaptı.

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askı sürecinde gelen itirazların kısmi kabulü ile yeniden düzenlenen İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı askıya çıkarıldı...

Antalya Demre'nin kruvaziyer liman hayali gerçek oluyor!

Demre Kruvaziyer Limanı Kesin Proje, ÇED, Fizibilite, İmar Planı, Zemin Sondajı, Jeolojik-Jeoteknik Rapor, Hidrografik ve Oşinografik Rapor Hazırlanması ihalesi 15 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Galataport inşaatı kruvaziyer gemilerinin rotasını değiştirdi!

Halen devam eden Galataport inşaatı nedeniyle 2016 için 90’a yakın kruvaziyer gemisi İstanbul turunu iptal etti. Bu da İstanbul’a gelen kruvaziyer gemilerinin 3’te 1’inin rotasının değişmesi ve 300 bin civarı turist kaybı demek.

GLİ 20 kruvaziyer limanı sahibi olacak!

GLOBAL Liman İşletmeleri A.Ş. (GLİ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, halen 7 ülkede 10 kruvaziyer limanının sahibi veya hissedarı olduklarını belirterek "Kısa sürede 10-15 ülkede 20 limana çıkacağız." dedi.

İzmir Kruvaziyer ve Yük Limanı ihaleye çıkıyor!

İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Resmi Gazete'de yayınlandı. İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı'nın, 2016'nın ilk yarısında ihaleye çıkarılması öngörülüyor.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planı değişikliği onaylandı!

İzmir'in Konak İlçesi, Umurbey Mahallesi'nde bulunan İzmir Kruvaziyer Limanı Alanına yönelik hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Antalya Demre’ye kruvaziyer liman müjdesi!

Demre Meydanı’nı Türkiye ve Dünya’nın en ünlü meydanlarından biri yapacak projenin temelleri atıldı. Temel atma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediyes Başkanı Menderes Türel, Demre’ye kruvaziyer limanı yapılacağını söyledi.

Bakanlık'tan Fethiye kruvaziyer gemi iskelesi projesi açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Fethiye'de kruvaziyer gemi iskelesi projesi iddiasına karşılık "Bakanlığımızda onay bekleyen, onay için teslim edilmiş bir proje yoktur" dedi.

Salıpazan Kruvaziyer Liman Alanı kamu yararına aykırı mı?

Kamuoyunda "Galataport" olarak bilinen Salıpazan Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Dairede görülen davada. Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikre vardı.

İstanbul Salıpazarı Kruvaziyer Liman alanı imar planı iptal mi?

Kamuoyunda Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Daire’de görülen davada Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikre vardı.

Kruvaziyer Limanı'nın inşaatı başlamalı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fethiye TSO'nun girişimiyle başlatılan kruvaziyer limanı projesinin ihalesinin sonuçlandırılıp, inşaatını başlanması gerektiğini belirtti.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine yeni lüks otel geliyor!

Hong Konglu lüks otel markası Peninsula, Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk ve BLG Capital Başkanı Serdar Bilgili ile birlikte Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine yeni lüks otel yapacak. Peninsula, projede yüzde 50 hisse sahibi olacak.

kruvaziyer tatili Haberi

kruvaziyer tatili

Türk turistlerin tatil alışkınlıkları arasında fazla yer almayan gemi turları, 5 yıldızlı otel konforu sunan büyük ve donanımlı gemilerle İstanbul çıkışlı yapılması dolayısıyla giderek büyük ilgi görüyor.


Bu kapsamda, Akdeniz'in en büyük kruvaziyer gemisi olduğu belirtilen 4 bin 300 yolcu kapasitesi ve 1800 mürettebatıyla adeta "yüzen 5 yıldızlı bir tatil köyü"nü andıran MSC Preziosa gemisi, her hafta Dubrovnik, Venedik, Bari, Katakolon, İzmir ve İstanbul rotasıyla yolcularına konforlu ve keyifli tatil imkanı sunuyor.


Türkiye'de 2005'ten beri Arkas Holding ortaklığıyla faaliyet gösteren MSC Cruises filosunun yeni gemisi MSC Preziosa, Türkiye çıkışlı turlarına başladı.


MSC Preziosa'nın arka kısmındaki açık büfe restoranda yolcular, deniz manzarası eşliğinde yemek yeme imkanı buluyor. Geminin birinci cephesindeki 2'si büyük, 8'i jakuzili yüzme havuzu yolculara güzel bir tatil fırsatı sunuyor. Geminin...