08 / 05 / 2024

kruvaziyer turizmi trabzon

kruvaziyer turizmi trabzon

Trabzon kruvaziyer turizminde de iddialı. Doğası, kültürel yapısı ve de coğrafi zenginlikleriyle Türkiye' nin önemli merkezlerinden Trabzon, kruvaziyer turizminde de artan turist sayısıyla dikkati çekiyor...

Trabzon'da turizm ekonomiye katkı sağlayacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör bugünkü yazısında Trabzon'daki turizmi ele aldı. İşte o yazı...

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Mehmet Akkuş: Arap turizmi Trabzon'a kaydı!

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş: " Arap turizminin Trabzon'a kaydığını görüyoruz " dedi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Ortahisar Kruvaziyer Liman ve Olimpik Spor Tesisleri imar planı askıda!

Trabzon Ortahisar Akyazı Mahallesi Kruvaziyer Liman ve Olimpik Spor Tesisleri Alanı İmar Planı Değişikliği” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı dün askıya çıktı.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport uçurur!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi. İşte Bülent Tatlav'ın sektörle ilgili açıklamaları...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi ile Alanya'ya bin 19 yolcu geldi!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

İZTO İzmir'in kruvaziyer turizmi projelerini aktardı!

Ak Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

Kruvaziyer turizmi 75 bine ulaşacak!

TÜRKİYE ve Yunanistan kıyılarında alternatif tatil olanağı sunan kruvaziyer gemilere talep artıyor. Geçen yıl 65 bin turistin tercih ettiği turların bu yıl yeni gemilerle 75 bine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

kruvaziyer turizmi trabzon Haberi

kruvaziyer turizmi trabzon

Tarihte Avrupa ile Asya arasında tarihi İpek Yolu üzerindeki en önemli irtibat noktası konumunda bulunan Trabzon, gölleri, akarsuları, dağları ve yaylaları ile son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.


İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede bulunan zenginlikleri görmek isteyen turistlerin genellikle kente ulaşımda hava yolunu seçtiğini belirterek, liman kenti olan Trabzon'un son yıllarda kruvaziyer turizmini artırarak ayrı bir başarı yakaladığını söyledi.


Trabzon'un 2013 yılında kruvaziyer turizminde önceki yıllara oranla tur sayısını artırdığını anlatan Kansız, şöyle devam etti:


"2012 yılında ilimize gelen 21 kruvaziyerdeki yaklaşık 10 bin turist sayısı, 2013 yılında 27 kruvaziyer ile 16 bine yükseldi. Bunun içerisinde ilk defa konaklamalı ziyaretler oldu. Bu turistler Ayasofya, Atatürk Köşkü, Ortahisar Mahallesi, Kuyumcular Çarşısı, Sümela Manastırı...