08 / 07 / 2024

Kruvaziyer turizmi yolcu sayısı

Kruvaziyer turizmi yolcu sayısı

AA Muhabirinin Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinden (TURSAB) edindiği bilgiye göre, 2003 yılında sadece 581 bin kruvaziyer yolcusunu ağırlayan sektör, 11 yılda yüzde 285 artışla 2.2 milyon yolcu sayısına ulaştı.

Kruvaziyer turizminde yolcu sayısı yüzde 45 azaldı!

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yıl ocak-mart döneminde 58 bin 329 olan Türk limanlarında ağırlanan kruvaziyer yolcuları, bu yılın aynı döneminde yüzde 45 azaldı.

Kruvaziyer turizminde yolcu sayısı yüzde 7 arttı!

Geçen yılın aralık ayı itibarıyla 10 yılda kruvaziyerle ülkeye gelen turistler 15,7 milyona ulaştı. Türkiye'nin geçen yıl ağırladığı kruvaziyer yolcuları, önceki yıla göre yüzde 7 artışla 2 milyon 240 bine yükseldi

Kruvaziyerlerde yılın dokuz ayındı yolcu sayısı yüzde 54 artış gösterdi

Türkiye'deki limanları ziyaret eden kruvaziyer yolcu sayısı senenin dokuz ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 54,1 yükselerek 1 milyon 97 bin 175'e çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Haziranda rekor kıran kruvaziyer yolcu sayısı temmuzda da zirve yaptı!

Türkiye'ye kruvaziyerlerle gelen yolcu sayısı artmaya devam ediyor. Bu yılın Ocak-Temmuz döneminde gelen yolcu miktarı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 83,6 artarak yaklaşık 692 bin oldu.

Kruvaziyer turizminde rekor! Yolcu sayısı 2022’de 1 milyonu aştı!

Bakan Karaismailoğlu, geçen yıl gemi sayısını tam 12 katına çıktığını ve yolcu sayısının da 1 milyonu aştığını açıkladı.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Kruvaziyer yolcu sayısı ilk beş ayda yüzde 22,6 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin web sitesindeki Temmuz ayı bülteninden derlediği bilgiye göre, kruvaziyer turizminde bu yılın ilk beş ayında sektörde yolcu trafiği yüzde 22,6 büyüdü.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport uçurur!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi. İşte Bülent Tatlav'ın sektörle ilgili açıklamaları...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi ile Alanya'ya bin 19 yolcu geldi!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

İZTO İzmir'in kruvaziyer turizmi projelerini aktardı!

Ak Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

Kruvaziyer turizmi yolcu sayısı Haberi

Kruvaziyer turizmi yolcu sayısı


Türkiye'de, dünyanın iki katı artış hızıyla gelişen kruvaziyer turizminin önemi giderek ağırlık kazanıyor.


AA Muhabirinin Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinden (TURSAB) edindiği bilgiye göre, 2003 yılında sadece 581 bin kruvaziyer yolcusunu ağırlayan sektör, 11 yılda yüzde 285 artışla 2.2 milyon yolcu sayısına ulaştı.


Konumu itibariyle Doğu Akdeniz çıkışlı turlara ev sahipliği yapma noktasında çok önemli bir avantaja sahip olmasına rağmen Türkiye liman sayısının yetersizliği kruvaziyer turizmi alanındaki potansiyelin değerlendirilmesini engelliyor.


-Düşük turizm geliri problemi kruvaziyerle aşılabilir


Türkiye'nin kruvaziyer turizmde hedeflediği başarıya ulaşabilmesi için bu alandaki yatırımların mutlaka arttırılması, yeni liman yaratma amacı ile yatırımlar teşvik edilmesi, bürokrasinin asgari indirilmesi gerekiyor. 


Bir çok ada ve sahil şeridinde yeni kruvaziyer uğrak limanlarını sektöre katan Yunanistan ve İtalya gibi Türkiye'nin de benzer stratejiyle Türk turizminin en önemli sorunları...