29 / 04 / 2024

Kruvaziyerlerde yılın dokuz ayındı yolcu sayısı yüzde 54 artış gösterdi

Kruvaziyerlerde yılın dokuz ayındı yolcu sayısı yüzde 54 artış gösterdi

Türkiye'deki limanları ziyaret eden kruvaziyer yolcu sayısı senenin dokuz ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 54,1 yükselerek 1 milyon 97 bin 175'e çıktı. İşte haberin ayrıntıları...



Denizcilik Genel Müdürlüğü verilerinden yapılan açıklamaya göre, kruvaziyer turları turizm sektörünün gözdesi olmay devam ediyor. Bu bağlamda, ocak-eylül döneminde, ülkedeki limanları ziyaret eden kruvaziyer gemi sayısı geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 16,5 artarak 752'den 876'ya yükseldi. Aynı zamanda bu gemilerle yolculuk yapanların rakamı da yüzde 54,1 yükselerek, 711 bin 813'ten 1 milyon 97 bin 175'e kadar çıktı.

LİMANLARA GÖRE ZİYARETÇİ SAYISI

Alınan veriler kapsamında, limanları ziyaret eden yolcular açısından değerlendirildiğinde, Kuşadası Limanı'na gelen yolcu sayısı bu senenin 9 ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 66 arttı ve 603 bin 876'ya yükseldi.

İstanbul'a gelen kruvaziyer yolcu da söz konusu dönemde, yüzde 48,5 yükselişle 261 bin 88 oldu. Bodrum'u 70 bin 651, Çeşme'yi 50 bin 898, Antalya'yı on dokuz bin 363 kruvaziyer ile gelen turist ziyaret etti. Diğer limanları ziyaret eden toplam yolcu sayısı da doksan bir bin 299 olarak kayıtlara geçti.

Kruvaziyerlerde yılın dokuz ayındı yolcu sayısı yüzde 54 artış gösterdi

İSRAİL'E TURLAR İPTAL EDİLDİ

Turizm İletişim Uzmanı Sarp Özkar, kruvaziyer turizmde son zamanda dikkat çekici bir yükseliş yaşandığını kaydederek, bu yıl 1,5 milyon yolcu hedefine ulaşılabileceğini kaydetti. Öte yandan, İsrail-Filistin çatışmasının sektöre etkilerine de değinen Özkar, Türkiye'de de İsrail'i rotasına alan tur operatörlerinin mevcut tur ve kontenjanlarını iptal ettiklerini dile getirdi. Ayrıca Özkar, "Tur operatörü yöneticileri, bu süreçte İsrail'e insanların gitmeyeceklerinden dolayı soykırım ve sivillere yönelik saldırılara bir tepki olarak turları iptal etmeyi düşündük." diye konuştu.

DÜNYANIN EN PAHALI GEMİSİ NE KADAR?

Dünyanın en pahalı gemisi: Bu gemi aslında bir askeri uçak gemisidir. 13 milyar dolar olan bu gemi neredeyse tam bir yüzen kocaman bir şehir büyüklüğündedir. Ayrıca dünyanın en pahalı yatı ise The History Supreme 4,8 milyar dolar değere sahiptir.

Olin İnşaat Gemi Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz yoluna 2053'e kadar 21,6 milyar dolarlık yeni yatırım yapılacak!

 


Geri Dön