04 / 05 / 2024

kruvaziyer turizminde düşüş

kruvaziyer turizminde düşüş

2015 yılı Ocak ayında sadece 3 bin 462 kişide kaldı. 2014 ve 2015 Ocak ayı karşılaştırmasına göre yaşanan değer kaybı yüzde 50'yi geçti.

Kruvaziyer turizminde rekor! Yolcu sayısı 2022’de 1 milyonu aştı!

Bakan Karaismailoğlu, geçen yıl gemi sayısını tam 12 katına çıktığını ve yolcu sayısının da 1 milyonu aştığını açıkladı.

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

Galataport İstanbul'a MedCruise Birliği'nden ödül!

Galataport İstanbul, Akdeniz çanağındaki yaklaşık 100 kruvaziyer limanını temsil eden MedCruise Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Şanlıurfa'da Peygamberler Tarihi Müzesi kuruluyor!

Dünya inanç turizminde dördüncü sırada yer alan Şanlıurfa'ya müze kuruşacak. Yeni Peygamberler Tarihi Müzesi'nin Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarına inşa edilmesi planlanıyor...

Antalya Kruvaziyer Liman Projesi ihaleye hazır!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizme önemli bir ivme kazandırmak, kaliteyi yükseltmek ve gelir düzeyini artırmak amacıyla planladıkları "Kruvaziyer Liman Projesi"nin ihaleye hazır olduğunu bildirdi.

Galataport'ta dönüşüm başladı!

İstanbul'da yıllarca kurvaziyer gemileri ve turistleri ağırlayan İstanbul limanında dönüşüm başladı. Çalışmalarda, kamuoyunda Galataport adıyla binilen Salıpazarı Kruvaziyer limanı projesinde sahil kesiminde bulunan bazı binalar yıkım işlemi tamamlandı.

Antalya'ya kruvaziyer ve yat limanı yapılacak!

Türkiye'nin dünyaca ünlü turizm kenti Antalya'ya yapılacak kruvaziyer ve yat limanı için deniz ile kara zemin etüdü çalışmalarına başlandı.

Yabancılara konut satışı döviz kazandırıcı hizmet değil!

Yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmete sayılmasının gerçekçi olmayacağını dile getiren Zeybekci, “Turizm ve sağlık turizminde fatura kesilen kısmın ihracat sayılması yaklaşımı taşıyoruz.” dedi.

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askı sürecinde gelen itirazların kısmi kabulü ile yeniden düzenlenen İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı askıya çıkarıldı...

Dünyanın en lüks oteli Peninsula İstanbul'da açılacak!

Dünyanın en lüks oteli Peninsula İstanbul'da açılacak. Peki, üç yıl sürecek inşaatın sonunda neler olacak? Bölgede kruvaziyer gemilere yönelik yeni terminal, eskisinin iki katından daha büyük olacak.

Antalya Demre’ye kruvaziyer liman müjdesi!

Demre Meydanı’nı Türkiye ve Dünya’nın en ünlü meydanlarından biri yapacak projenin temelleri atıldı. Temel atma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediyes Başkanı Menderes Türel, Demre’ye kruvaziyer limanı yapılacağını söyledi.

Kruvaziyer yolcu sayısı ilk beş ayda yüzde 22,6 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin web sitesindeki Temmuz ayı bülteninden derlediği bilgiye göre, kruvaziyer turizminde bu yılın ilk beş ayında sektörde yolcu trafiği yüzde 22,6 büyüdü.

Türkiye dünya turizminde 6'ncılığını korudu!

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün 2014 raporundan derlenen bilgiye göre, son 60 yılda giderek çeşitlenen ve gelişen turizm sektörü, dünyada en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu.

kruvaziyer turizminde düşüş Haberi

kruvaziyer turizminde düşüş

2015 yılı Şubat ayında da bu olumsuz tabloya benzer bir tablo yaşandı. 2014 yılı Şubat ayında Alsancak Limanı'na 8 bin 23 kişi gelirken, bu sayı 2015 Şubat ayında 3 bin 770 kişiye gerileyerek yüzde 53 oranında büyük bir değer kaybına uğradı. 2014 yılı Ocak ve Şubat ayında Alsancak Limanı'na gelen yolcu sayısı toplamı 15 bin 163 iken, bu sayı 2015 yılı Ocak ve Şubat ayında 7 bin 232'de kaldı. Böylece oran bazındaki değer kaybı yüzde 52,3 oranında turizm verilerine yansıdı. 



GEMİ SEFER SAYILARI SON DÖNEMLERDE DÜŞÜŞ YAŞIYOR!.. 

İzmir'e gelen kruvaziyer gemi sefer sayılarına yer verilen raporda, 2015 yılı Ocak ve Şubat ayı verilerine göre İzmir'e gelen kruvaziyer gemi sefer sayısının yalnızca 5 kez yapıldığına yer verildi. İzmir'e gelen kruvaziyer gemi sefer...