05 / 05 / 2024

kruvaziyer turizminde son durum

kruvaziyer turizminde son durum

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

Kruvaziyer turizminde rekor! Yolcu sayısı 2022’de 1 milyonu aştı!

Bakan Karaismailoğlu, geçen yıl gemi sayısını tam 12 katına çıktığını ve yolcu sayısının da 1 milyonu aştığını açıkladı.

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Dünya turizminde son yıllarda ilk 5 içinde yer alan Türkiye, bu yıl ilk kez ilk 3’e girmeyi de başardı. İşte detaylar…

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

Kruvaziyer yolcu sayısı ilk beş ayda yüzde 22,6 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin web sitesindeki Temmuz ayı bülteninden derlediği bilgiye göre, kruvaziyer turizminde bu yılın ilk beş ayında sektörde yolcu trafiği yüzde 22,6 büyüdü.

Çin'deki kruvaziyer potansiyeli Türkiye için büyük bir fırsat olabilir!

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, kruvaziyer firmalarının son yıllarda rotalarını daha karlı buldukları Çin'e çevirdiklerini, bu durumun Türkiye için fırsat olabileceğini bildirdi.

Akdeniz kruvaziyer turizminde lider olma hedefinde!

Türkiye Kruvaziyer Platformu, 2. Genel Toplantısını geçtiğimiz haftalarda Ankara 'da yaptı. Toplantıya, 16 farklı limanla kentin temsilcileri, kruvaziyer turizm acenteleri katıldı.

İzmir kruvaziyer turizminde değer kaybediyor!

2015 yılı Ocak ayında sadece 3 bin 462 kişide kaldı. 2014 ve 2015 Ocak ayı karşılaştırmasına göre yaşanan değer kaybı yüzde 50'yi geçti.

Kuşadası'na 2015'te gemiyle 700 bin turist gelecek!

Kruvaziyer turizminde 2014 yılında en fazla turistin geldiği liman olarak Türkiye'de birinci olan Kuşadası, 2015 yılında da liderliğini korumayı hedefliyor. Kuşadası için gelen gemilerin büyük önem taşıdığı belirtildi.

Kruvaziyer turizminde tercih Karadeniz oldu!

AA muhabirinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinde derlediği bilgiye göre Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalarak, 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti.

Sinop kruvaziyer turizminde Karadeniz'in lideri!

Sinop Miami'de düzenlenecek olan Kruvaziyer Gemileri Fuarına katılması sebebi ile Sinop Valiliği toplantı salonunda koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda Miami'de yapılacak olan Kruvaziyer Fuarı ile ilgili bilgi verildi.

Türkiye inanç turizminde son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran Türkiye, inanç turizminde 2010 yılına kadar devam ettirdiği hızlı gelişimi sürdüremedi. Türkiye inanç turizminde Irak ve Suriye'deki çatışmalar gibi nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Geza Dologh: İzmir’in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olmalı!

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, İzmir 'in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olması halinde gelirin artacağını söyledi. Dologh, ''İzmir ana liman olsun'' dedi.

Kruvaziyer turizminde erken rezervasyonu fırsatı!

Türkiye'de erken rezervasyon döneminde, her yıl daha fazla rezervasyonun gerçekleştiği kruvaziyer turizmini tercih edenler bir haftada 5-6 ülke görebiliyor..

kruvaziyer turizminde son durum Haberi

kruvaziyer turizminde son durum

Bermuda bandıralı "Artania" adlı kruvaziyer, Alanya Limanı'na yanaştı.Gemiden inen yolculardan bazıları Alanya'nın tarihi ve turistik yerlerine giderken, bazıları şehir turu yaptı.Alman turistler, ilçe esnafını da mutlu ederken tur satışı yapan Yahya Hakkı, Alanya'ya daha çok kruvaziyer beklediklerini, gemilerin esnafa büyük katkısı olacağına inandıklarını söyledi.   


Taksici Mustafa Bebekoğlu ise turizm sezonunun başladığını, buna rağmen Alanya'da şu anda çok turist olmadığını dile getirdi. Kruvaziyerler sayesinde iş yaptıklarını savunan Bebekoğlu, "Daha çok gelirse daha iyi olur" diye konuştu. Kruvaziyerle ilçeyi ziyaret eden turistlerden memnun olduklarını belirten Ali Akpınar da "Turistlerin çoğu Alanya ilçesinde kalıyor. Ufak tefek de ticaret oluyor. Sonuçta Alanya ve ülkemize katkısı oluyor" ifadesini kullandı.516 mürettebatı bulunan geminin, akşam saatlerinde Rodos'a hareket edeceği...