29 / 04 / 2024

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Dünya turizminde son yıllarda ilk 5 içinde yer alan Türkiye, bu yıl ilk kez ilk 3’e girmeyi de başardı. İşte detaylar…



Pandemide başlatılan 'Güvenli Turizm Sertifikasyonu' ile turizmde yeni atılım gerçekleştiren Türkiye, tarihinde ilk kez Avrupa’nın turizm devlerinden İtalya'yı geride bıraktı.

Dünya turizminde uzun süre ilk 10'da, son dönemde ise ilk 5 içinde yer alan Türkiye, bu yıl bir ilki başararak ilk 3 içine girdi.

 Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) 2022 yılında 9 aylık turizm verileri ile 2019 aynı dönem rakamlarını karşılaştırdığı raporla ilgili bilgi verdi.  Dünya turizm sıralamasında bu yıl çarpıcı değişiklikler olduğuna dikkat çeken Yavuz, pandeminin öncesinde  ilk 10'da yer alan bazı ülkelerin, artık dışarıda kaldığını, buna karşılık yeni ülkelerin ise listeye girdiğini kaydetti.

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) 2022 yılı 9 aylık turizm verileri ile 2019 aynı dönem rakamlarını kıyasladığı raporla ilgili bilgi verdi. Yavuz, dünya turizm sıralamasında bu yıl önemli değişiklikler olduğunu söyledi. Pandemi öncesi ilk 10'da yer alan bazı ülkelerin dışarıda kaldığını dile getiren Yavuz, yeni ülkelerin ise listeye girdiğini söyledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön