16 / 05 / 2024

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Dünya turizminde son yıllarda ilk 5 içinde yer alan Türkiye, bu yıl ilk kez ilk 3’e girmeyi de başardı. İşte detaylar…



İTALYA’YI GEÇEREK İLK 3’E GİRDİ

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, "Türkiye, 2021'de yakaladığı İtalya'yı 2022'de geçti" dedi.  Türkiye'nin, İtalya'yı geride bırakarak tarihinde ilk kez dünya 3’üncüsü olduğunu bildiren Yavuz, "Henüz resmi rakamlar netleşmemekle birlikte UNWTO ülkelerinin 2022 Ocak-Eylül arasındaki turist sayılarının 2019'a göre oranları yayımladı. 9 aylık veriler, yıl sonuna dair bir fikir vermesi açısından önem taşıyor. Çalışmamın temelini kesinleşmiş bu sayılar oluşturuyor. Henüz yayımlanmayan ekim-kasım-aralık aylarını eldeki verilerle aynı oranlarda hesaplayıp, yıl sonu simülasyonu oluşturdum" dedi.

 Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

2022’DE SEYAHAT EDENLERİN SAYISI ÖNCEKİ 2 YILI GERİDE BIRAKTI

Dünyanın geneline bakıldığında, pandemide yaşanan kaybın bu yıl yüzde 70'den yüzde 30-35'e indiğini vurgulayan Yavuz, "2022'de yaklaşık 1 milyar kişi seyahat etti. 2021'de 447 milyon, 2020'de 409 milyon turist mevcut. 2022'de, bu iki yılın toplamından çok daha fazla sayıda kişi seyahat etti. Dünya genelinde ancak 2011'in sayısı olan 1 milyar 3 milyona ulaşılabildi. Pandemi, dünya turizmini 10 yıl geri götürdü" diye konuştu.

EN HIZLI TOPARLANMA AVRUPA’DA YAŞANDI

Pandeminin en fazla Doğu Asya ve Pasifik bölgelerini vurduğunu, en hızlı toparlanmanın Avrupa'da gerçekleştiğini anlatan Yavuz, "Avrupa hem en çok turist üreten hem en çok turist alan bölge oldu. 'Avrupalı Avrupa'ya seyahat etti' demek mümkün. Pandemiyi atlatamayan Çin ve Tayland turizmden tamamen çekildi. ABD yüzde 40 civarında kayıpla üçüncülükten beşinciliğe düştü. Dünya turizminin en önemli destinasyonu konumundaki Akdeniz'den 6 ülke ilk 10 içinde yer aldı" dedi.

2022 yılının en popüler cep telefonu o marka oldu! Fiyatı kaç lira, özellikleri neler?

Bakan Varank’tan özel sektöre müjde! Destek 10 milyar TL’yi geçecek!

Milyonlarca çalışanın cebini rahatlatacak haber! 2.500 lira cebinizde kalabilir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön