02 / 05 / 2024

kruvaziyer turizminde türkiye kaçıncı sırada

kruvaziyer turizminde türkiye kaçıncı sırada

Karadeniz, Kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı! Kruvaziyer seferlerinin Yüzde 50 'lik artışın yaşandığı Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi

Karadeniz, kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı!

Karadeniz, Kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı! Kruvaziyer seferlerinin Yüzde 50 'lik artışın yaşandığı Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi

Türkiye turizm devi o ülkeyi geçti!

Dünya turizminde son yıllarda ilk 5 içinde yer alan Türkiye, bu yıl ilk kez ilk 3’e girmeyi de başardı. İşte detaylar…

Ortadoğu’lu hastalar Türkiye’den mutlaka emlak alıyor!

Sağlık turizminde sektörün önemli oyuncuları arasında yer alan Liva Estetik, saç, sakal ve kaş ekimi için getirdiği Ortadoğu’lu hastaların Türkiye’den mutlaka emlak satın aldığını görünce, bu alana yatırım yapmaya başladı.

Türkiye sağlık turizminde merkez oluyor!

TBMM 24. Dönem Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar: Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye tedavi olmak için yüz binlerce insan geliyor. Yeni ve Büyük Türkiye budur" dedi.

Çin'deki kruvaziyer potansiyeli Türkiye için büyük bir fırsat olabilir!

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, kruvaziyer firmalarının son yıllarda rotalarını daha karlı buldukları Çin'e çevirdiklerini, bu durumun Türkiye için fırsat olabileceğini bildirdi.

Türkiye dünya turizminde basamak atladı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun Seyahat ve Turizm Rekabet Endeksi Listesi'nde 2009 yılında 56'ncı sırada bulunan Türkiye, bu yıl 141 ülke arasında 44'üncü oldu.

Türkiye'de sağlık turizminde rekor kırıldı!

Sağlık ve tıbbi nedenlerle Türkiye’ye gelenlerin sayısı geçen yıl zirveye çıktı. Türkiye’ye gelen kişi sayısı, 2003 yılında 139 bin 971 iken, geçen yıl 414 bin 658’e ulaştı. Günde ortalama bin 136 kişi tedavi için Türkiye'ye geldi.

Akdeniz kruvaziyer turizminde lider olma hedefinde!

Türkiye Kruvaziyer Platformu, 2. Genel Toplantısını geçtiğimiz haftalarda Ankara 'da yaptı. Toplantıya, 16 farklı limanla kentin temsilcileri, kruvaziyer turizm acenteleri katıldı.

Türkiye yurtdışı eğitiminde ilk 5'e girdi!

Yurt dışına aide Eğitim sisteminin kalitesine güvenmeyen veliler çocuklarını yurt dışındaki okullara gönderince Türkiye eğitim turizminde ilk 5'e girdi. Her yıl 90 bin öğrenci yurt dışına eğitime gidiyor

Türkiye kış turizminde Avusturya ve İsviçre ile yarışıyor!

Türkiye coğrafi konumu ve uygun tatil olanakları ile kış turizminde çitasını yükseltiyor. Kış döneminde artan turizm hacmini değerlendiren Turk Health Tourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, Türkiye’nin kış turizminde yıldızının parladığını söyledi.

Türkiye kış turizminde zirveye oynuyor!

Türkiye Seyanat Acentaları Birliği, (TÜRSAB) kış turizmi raporuna göre Türkiye kış turizminde artık zirveye oynuyor. Türkiye, kış sezonunun vazgeçilmezi olan kayak tesislerinde de ilerleme kaydediyor...

Türkiye kayak turizminde ilerleme kaydediyor!

Türkiye Seyanat Acentaları Birliği, (TURSAB) kış turizmi raporuna göre, sömestr döneminde kayak keyfinin maliyeti Kartalkaya'da 5 gecelik 3.200 lira, Fransa Alpleri'nde ise uçak bileti dahil 4 bin lira.

Türkiye inanç turizminde son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Üç semavi dinin kutsal mekanlarını barındıran Türkiye, inanç turizminde 2010 yılına kadar devam ettirdiği hızlı gelişimi sürdüremedi. Türkiye inanç turizminde Irak ve Suriye'deki çatışmalar gibi nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Kruvaziyer turizminde erken rezervasyonu fırsatı!

Türkiye'de erken rezervasyon döneminde, her yıl daha fazla rezervasyonun gerçekleştiği kruvaziyer turizmini tercih edenler bir haftada 5-6 ülke görebiliyor..

kruvaziyer turizminde türkiye kaçıncı sırada Haberi

kruvaziyer turizminde türkiye kaçıncı sırada


Kruvaziyer gemileri, Kuzey Karadeniz'de yaşanan gelişmeler nedeniyle Türkiye'ye kaydı. Yüzde 50'lik artışın yaşandığı Karadeniz, Akdeniz ve Egeyi geride bıraktı


Kruvaziyer seferlerinin Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi. 


Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yaptığı açıklamada, Akdeniz Otelciler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kruvaziyer gemi seferlerinde Akdeniz ve Ege limanlarında yüzde 37'lik bir düşüş, buna karşın Karadeniz limanlarında yüzde 50'lik artış yaşandığını söyledi. 


"Turist gemileri Güney Karadeniz'de Batum'a kadar gidip geri dönüyor"


Bunda Kuzey Karadeniz'de yaşanan gelişmelerin etkili olduğunu dile getiren Tosun, "Özellikle Kuzey Karadeniz'deki olaylar sebebiyle kruvaziyer gemilerle yolculuk yapan turistlerin Kuzey limanlarını çok güvenli bulmadığı tespit edildi. Turist gemileri Güney Karadeniz'de Batum'a kadar gidip geri dönüyor" dedi. 


Sinop'a ilgi yoğun


Kruvaziyer turizmi kapsamında seyahat eden turistlerin sakin şehirleri tercih...