03 / 05 / 2024

KTÜ evleri santral haline dönüştürecek

KTÜ evleri santral haline dönüştürecek

KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen TÜBİTAK destekli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesiyle evlerin elektrik üreten küçük birer santral haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

KİPTAŞ Doğakent Evleri'nde kira yardımı 7 bin TL'ye çıktı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan kira yardımı paylaşımı geldi. Ali Kurt yaptığı paylaşımda KİPTAŞ Doğakent Evleri'nde kira yardımının 7 bin TL'ye çıktığını açıkladı.

Seba Göktürk Evleri'nde teslimler 15 Ekim'de! 1+1'lerde son fırsat!  

Seba Göktürk Evleri projesinde anahtar teslimleri için geri sayım başladı. Projede 1+1'den 5.5+1'e değişen konut tipleri bulunuyor. Peki Seba Göktürk Evleri'nde konut fiyatları ne kadar? 

Erikli Evleri 1. Etap'ın ruhsatı alındı! Göktürk'e 118 yeni konut geliyor!  

Koray GYO Erikli Evleri 1. Etap'ın ruhsatı alındı. Erikli Evleri projesi, İstanbul'un gözde lokasyonlarından Göktürk'te inşa edilecek. Peki Erikli Evleri projesinde kaç konut var? İşte Erikli Evleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Seba Göktürk Evleri Ekim 2022 fiyat listesi! 

Seba İnşaat'ın Göktürk'te hayata geçireceği yeni projesi Seba Göktürk Evleri projesi 42 dönümlük alanda yükseliyor. Peki Seba Göktürk Evleri'nde konut fiyatları ne kadar? İşte Seba Göktürk Evleri fiyat listesi Ekim 2022!

Banu Evleri Ispartakule 4 satışa çıktı! İşte dairelerin özellikleri ve fiyat listesi

Hasanoğlu Şirketler Grubu tarafından inşa edilen Banu Evleri Ispartakule 4 satışa çıktı. Projede 2+1 ile 3+1 daire tiplerinden oluşan 70 konut bulunuyor.

Seba Göktürk Evleri nerede? 

Seba Göktürk Evleri nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Seba Göktürk Evleri nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Seba Göktürk Evleri fiyat!

Seba Göktürk Evleri fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. İşte Seba Göktürk Evleri fiyat listesi ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Seba Göktürk Evleri satışa çıktı! Yeni proje!

Seba İnşaat tarafından İstanbul'un değerli bölgelerinden Göktürk'te hayata geçirilen Göktürk Evleri satışa çıktı. Projede 368 daire yer alıyor.

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 7 evi yıktı!

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 7 evi yıktı. Evleri yıkılan ve kurtarabildikleri birkaç eşya ile sokakta kalan Filistinlilerden bazıları göz yaşlarına boğuldu

Egeli Style Evleri satışa çıktı! Yeni proje!

Egeli Proje tarafından İzmir’in Güzelbahçe Kahramandere Mahallesi’nde hayata geçirilen Egeli Style Evleri satışa çıktı. Proje 2020 yılının Ocak ayında teslim edilecek... 

Göktürk Panorama Evleri Sitesi'nde 15 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Merkez Mahallesi'nde yer alan Panorama Evleri Sitesi'ndeki villa vasıflı gayrimenkul 15 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Peşmergenin yıktığı evleri yapmak için desteğe ihtiyacımız var!

Irak'ın Kerkük Valisi Rakan Said yaptığı açıklamada "Peşmerge'nin 100'den fazla köyde yıktığı evleri imar edebilmek için merkezi hükümetin ve uluslararası toplumun yardımına ihtiyacımız var.​" dedi.

Larissa Göl Evleri satışa çıktı!

Erdn İnşaat imzasıyla İzmir Menemen'de hayata geçen Larissa Göl Evleri satışa çıktı. Dün lansmanı gerçekleşen bin 200 konutluk projede birinci etap teslimleri 20 ay sonra gerçekleşecek.

KTÜ evleri santral haline dönüştürecek Haberi

KTÜ evleri santral haline dönüştürecek

KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen TÜBİTAK destekli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesiyle evlerin elektrik üreten küçük birer santral haline dönüştürülmesi hedefleniyor.


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen projeyle evlerde güneş enerjisiyle üretilecek elektrikle konut sahiplerine gelir sağlanması hedefleniyor.


Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş danışmanlığında doktora öğrencileri Recep Çakmak ve Yahya Danayiyen'in tez çalışmasında, "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesi hazırlandı.


Doktora öğrencileri Çakmak ve Danayiyen ile yüksek lisans öğrencisi Sibel Çevik ve Ahsen Ulutaş'ın da katıldığı ve prototipi hazırlanan projeyle tüketicilerinin elektrik faturası tutarının düşürülmesi, dağıtım şebekesindeki kayıpların azaltılması ve şebekenin ömrünün uzatılması hedefleniyor.


Prof. Dr. Altaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerji kaynakları...