05 / 05 / 2024

Kubbeli Yeni Camisinin kıblesi yanlışmı

Kubbeli Yeni Camisinin kıblesi yanlışmı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 1954 yılında inşa edilen ve kıblesinin 45 derece yanlış yapıldığı tespit edilen Kubbeli Yeni Camisi'nin yıkım çalışmalarına başlandı.

Akyazı Cevat Ayhan Camii'nin temeli atıldı!

Kıblesinin yanlış olması sebebiyle yıkılan Kubbeli Yeni Cami’nin yerine Cevat Ayhan Camii inşa ediliyor. Yapımı Gezer İnşaat tarafından yapılan Cevat Ayhan Camii, 530 metrekarelik bir ibadet alanına sahip olacak.

Sakarya Kubbeli Yeni Cami'nin temeli atıldı!

Sakarya Akyazı Yeni Camii semtinde 1954 yılında yapılan ve Kıble yönü yanlış olduğu için 61 yıldır yanlış kıbleye Namaz kılınan Kubbeli Yeni Cami temeli atıldı.

Sakarya Akyazı Yeni Cami'nin temeli atıldı!

Sakarya Akyazı Yeni Camii semtinde 1954 yılında yapılan ve kıble yönü yanlış olduğu için 61 yıldır yanlış kıbleye namaz kılınan Kubbeli Yeni Cami temeli atıldı.

Sakarya Kubbeli Yeni Camisi yıkılıyor!

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 1954 yılında inşa edilen ve kıblesinin 45 derece yanlış yapıldığı tespit edilen Kubbeli Yeni Camisi'nin yıkım çalışmalarına başlandı.

Ardahan Rektörün Köyü'ne yeni cami inşa ediliyor!

Çıldır ilçesi Kayabeyi köyünde yapılacak olan yeni caminin temelleri atıldı. Kayabeyi Köyü cami ve kuran kursu derneği öncülüğünde yardımseverlerin ve köylülerin bağışlarıyla yapımına başlanan Kayabeyi köyü camisinin sonbahara bitirilmesi amaçlanıyor.

Süleyman Şah Türbesi'nin yeni planı hazırlandı!

Suriye Eşmesi'ne yapılacak yeni Süleyman Şah Türbesi'nin planı hazırlandı. Geçici yerleşkeye ilişkin görsellere göre, yapı 4 metre uzunluğunda, 8x10 metre genişliğinde ve kubbeli olarak inşa edilecek.

Danimarka’nın ilk kubbeli ve minareli camisinin temeli atıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Danimarka'nın Arhus kentinde inşa edilecek olan ülkedeki ilk kubbeli ve minareli Brabrand Camisi'nin temeli atıldı. Cami bin 500 kişinin namaz kılabileceği ve 1200 metrekarelik alana sahip olacak...

Atatürk Üniversitesi'nin camisi ibadete açılıyor!

Atatürk Üniversitesi kampüsünde, yapılan cami ibadete açılıyor. Atatürk Üniversitesi'nin bu yeni camisinin en önemli özelliği ise minareleri. Türkiye'de bir başka camide bu mimaride minare yok...

Skil'den yeni Masters serisi

Elektrikli el aletleri üreticisi Skil, profesyoneller için tasarladığı, kullanıcılarına sağlamlık, performans ve değerin birlikteliğini sunan yeni serisi Skil Masters'ı piyasaya sunuyor

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

Kubbeli Yeni Camisinin kıblesi yanlışmı Haberi

Kubbeli Yeni Camisinin kıblesi yanlışmı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 61 yıl önce yapılan ve kıblesinin hatalı olduğu belirlenen Kubbeli Yeni Camisi'nde yıkım çalışmaları başlatıldı. 


Akyazı ilçe merkezinde 1954 yılında inşa edilen ve müftülükçe kıblesinin 45 derece yanlış olduğu tespit edilen caminin minaresi, iş makineleri yardımıyla yıkıldı. Zabıta ekipleri de çalışma sırasında caddede güvenlik önlemi aldı.


Kubbeli Yeni Camisi Dernek Başkanı Şerafettin Kobya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin yetersiz ve kıblesinin yanlış olması nedeniyle yıkıldığını söyleyerek, "Namaz kılınabiliyormuş, yeterliymiş ama 45 derece yanlışmış. Bu camimizin yerine 520 metrekarelik yeni bir cami inşa edeceğiz. Önceki camimiz 160 metrekareydi, 300 kişilikti. Şimdiki cami 700-800 kişilik olacak"...