09 / 05 / 2024

Küçük dairelere işlevsel dokunuşlar

Küçük dairelere işlevsel dokunuşlar

Küçük daireleri site içinde farklı bir blokta toplayarak ötelemek yerine benimsemeye çalışsak daha iyi olmaz mı? Keza öteledikçe sosyal iletişim açısından çözüm değil çözümsüzlük sunuyoruz. İşte Esin Tümer'in yazısı....

Konut fiyatlarındaki artış, küçük dairelere olan talebi yükseltti!

Konut fiyatlarındaki artış insanların taleplerini değiştirmeye başladı. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle, küçük dairelere olan talep yükselmeye başladı.

Küçük evler için dönüştürebilir tasarım önerisi!

EDDA Mimarlık Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, günümüz koşulları nedeniyle daralan evlerimizi nasıl daha işlevsel hale getirebiliriz sorusuna cevap olarak, depolama ve düzen ihtiyacına yönelik çözüm önerilerini anlattı. 

İzmir Sığacık Kaleiçi'ndeki 220 ev restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı restorasyon ile çehresi bir anda değişen 500 yıllık Sığacık Kaleiçi evlerinde büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Restorasyon projesiyle yeni bir görünüm kazanan Kaleiçi, adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Çilek'ten at ve atçılık tutkunları için Royal serisi!

Çilek, at ve atçılık tutkunları için Royal serisini üretti. Royal serisi at figürleri ve atçılığı anımsatan detaylarıyla çiftlik hayatını seven gençlerin beğenisine sundu.

Antalya Sevim Apartmanı'nın yıkım işlemi yarım mı kaldı?

Antalya’da kentsel dönüşümle başlayan yıkım işlemlerindeki ölüm tehlikesine yol açabilecek duyarsızlık dikkat çekiyor. Altındağ Mahallesi sınırlarındaki Sevimler Apartmanı da bu kapsamda yıkımına başlanan binalar arasında yer alıyor.

Bolu'daki tarihi binanın yıkımı için oturanlara ek süre verildi!

Büyük Camii’nin karşısındaki 1800’lü yılların sonundan bugüne kadar geçirdiği 4 büyük depreme rağmen hiçbir hasar almadan ayakta duran 1,5 katlı 5 dükkanın yıkımı için içinde oturanlara süre verildi.

Antalya Boğaçayı'nda taşkın için 1.6 milyar dolar harcanacak!

İMO eski başkanı Cem Oğuz, Boğaçayı Projesi’nde sadece taşkın için 1.6 milyar dolar harcanacağını belirterek, “Bu para Antalyalının cebinden çıkacak ve sadece taşkını önlemek için harcanacak” dedi

Restoran zinciri Kırçiçeği inşaat sektörüne girdi!

Ege'nin birçok kentinde gayrimenkul sektöründe ciddi hareketlilik var. İzmir'deki restoran zinciri Kırçiçeği de onlardan biri. Firmanın, ‘Konfor Evleri’ adlı projesi 96 daireden oluşuyor. İşte ayrıntılar...

Kırklareli içme suyu arıtma tesisi projesi hayata geçiyor!

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, köylerin içme suları hakkında bilgi vererek, Trakya’da bir ilk olacak İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’ni hayata geçireceklerini bildirdi.

Kuştur Tatil Köyü işletmesi Kuştur Kuşadası Turizm'in!

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Playformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuştur Kuşadası Turizm Kuştur Tatil Köyü işletecek.

Mimarlar Odası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için AİHM'in kapısını çaldı!

Ankara Bulvarı ödülünün geri alınması için yazdığı mektuba tokat gibi yanıt alan Mimarlar Odası Başkanı Candan, şimdi de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için AİHM'in kapısını çaldı

Samsun Canik Hurdacılar Sitesi’nin yıkım işleminde sona gelindi!

Canik İlçesi Yeni Mahalle’de bulunan Hurdacılar Sitesi’nin yıkım işleminde sona yaklaşıldı. İşi alan yüklenici firma tarafından bilinçsizce sürdürülen yıkım işleminin yüzde 70'i tamamlandı.

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

Küçük dairelere işlevsel dokunuşlar Haberi

Küçük dairelere işlevsel dokunuşlar

Küçük daireleri site içinde farklı bir blokta toplayarak ötelemek yerine benimsemeye çalışsak daha iyi olmaz mı? Keza öteledikçe sosyal iletişim açısından çözüm değil çözümsüzlük sunuyoruz. Oysa sadece genç kesim değil son dönemde özellikle emekli ve ileri yaş grubu da küçük daireleri tercih ediyor.


Konut sektörünün neredeyse "anahtar" ürünü diyeceğimiz daire tipi 0+1 ve 1+1 daireler. Yatırımcının ya ilk etapta sattığı ya da en sona sakladığı tip. Doygunluğa ulaşmış primden sonra küçük dairelerin satılması bir yöntem. Keza her bir küçük daire için tekrarlanan işlemler, 4+1 tek bir daire için verilen işçilikten farklı değil. Daireler küçüldükçe fiyatların aynı paralellikte düşmemesinin nedenlerinden biri bu. Fiyatlar benimsensin benimsenmesin sektör bu tipten vazgeçemiyor. İşletme maliyetleri en düşük olan küçük daireler hem çocuklar hem de anne...