23 / 07 / 2024

küçük mekanlar

küçük mekanlar

Evlerde ya da içinde bulunduğunuz mekanlarda aksesuvar kullanımı da çok önemli hale geliyor

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir inşa edilecek!

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir hayata geçirilecek. 8 konut binasını ortak çalışma ofisleri ve çalışma alanları ile bir araya getiren 125 dönüm büyüklüğündeki bölgede aynı zamanda eğlence mekanları, fitness merkezleri ve yüzme havuzları bulunacak.

Kovid-19 konaklama alışkanlıklarını değiştirdi!

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere turizmin konaklama ayağında ilginç değişimler yaşanıyor. Bizde de görülen kiralık mekanlar bunun ilk örneklerinden.

Murat Kurum: Kanal İstanbul'da mahalle kültürü yaşatılacak!

Kağıthane Meydanı açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'da mahalle kültürünün yaşatılacağı mekanlar oluşturulduğunu dile getirdi.

Ankara Çankaya'da metruk binalar yıkılıyor!

İçişleri Bakanlığının suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk mekanların yıkılması talimatı üzerine Ankara'da çalışmalar başladı. Çankaya Çiğdem Mahallesi Şirindere Vadisi'ndeki metruk binaların yakımı yapıldı.

Beyoğlu Kültür Yolu projesi İstanbul'un cazibesini artıracak!

Galataport'tan Taksim Meydanına uzanan "Beyoğlu Kültür Yolu" projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'un cazibesini artırması hedeflenen projenin tüm mekanlarında çalışmalar sürüyor.

Koronavirüs kiralık havuzlu villalara talebi artırdı!

Ulusal Havuz Enstitüsü Başkanı Korcan Kurtoğlu yaptığı açıklamada Ege ve Akdeniz bölgesinde Çeşme ve Bodrum gibi tatil mekanları başta olmak üzere insanların yazlıklarını kiraladığını söyleyerek, kiralık havuzlu villalara rağbeti artırdığını belirtti.

Aydın’ın ünlü yemek mekanlarına yıkım kararı!

Aydın Söke’deki meşhur çöp şiş mekanlarına belediye tarafından alınan yıkım kararı ile dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderildi. Söke Belediyesi’nin gönderdiği tebligatta: "İşyerlerinizi 15 gün içerisinde boşaltacaksınız." denildi.

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.

Devletin tarihi köşkleri yeni sahiplerini bekliyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli simgelerinden Çankaya Köşkü, hemen yanı başında Başbakanlık Konutu, Dışişleri Konutu ve TBMM Başkanlık Konutu’yla birlikte devletin yönetim merkezi olarak bilinen tarihi mekanlar yeni sahiplerini bekliyor.

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna başlıyor. İzmir ve Türkiye'nin kültür ve sanat geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihsel mekanlar rölöveleri alınarak aslına uygun olarak restore edilecek.

Boğaziçi'nin yeni Reina'sı Oligark, Kıvılcım Kocabıyık'a ait!

Boğaziçi'nde yeni mekanlar açıldı ve açılmaya devam ediyor. Kıvılcım Pınar Kocabıyık'a ait 5 bin metrekarelik yeni mekanda onlardan biri.

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

küçük mekanlar Haberi

küçük mekanlar


Yaşam alanlarını farklılaştıran aksesuvarların seçimi ise zorlu bir süreç oluyor. Dekor konusundaki uzmanlar, tüketicilere aksesuvar seçimi konusunda şu tavsiyelerde bulunuyor;

Aksesuvar almadan önce dekorasyon dergilerine göz atın. Farklı tasarımlardan ilham alarak seçimin yapılmasında fayda var.


Eğer bir aksesuvarın baskın ve dikkat çekici görünmesi isteniyorsa, zıt renklerin gücünün kullanılması gerekiyor. Mekanınızdaki diğer renklerden zıt bir renkli bir aksesuvar seçin. 

Dar bir alanda yaşıyorsanız ve çok fazla eşyanız varsa mümkün olduğu kadar aksesuvar kullanmamaya çalışın. İlla kullanmak istiyorsanız büyük ve koyu renkli aksesuvarları tercih etmeyin. Büyük ve koyu renkli aksesuvar mekanları olduğundan küçük gösterir.


Mekanlardaki en fazla alanı duvarlar kaplar. Bu yüzden duvarlarda yapacağınız bir değişiklik ortamın havasını bir anda değiştiri. Açık renk duvarlarınızı çerçeveli resim ya da tablolar ile hareketlendirebilirsiniz. Tek bir duvara duvar...