16 / 05 / 2024

Küçük Menderes Nehri

Küçük Menderes Nehri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Küçük Menderes Nehri’ni kirleten 6 İşletmeye 222 bin TL ceza kesti

İzmir Menderes'te hobi bahçeleri yıkılıyor!

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, kent genelinde bulunan hobi bahçesi için yıkım yapılacağını dile getirdi.

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

İzmir Menderes'te 50 dönümlük hazine arazisi Diyanet'e devredildi!

İzmir’in Menderes ilçesinde yer alan ve mülkiyeti Hazine’ye ait yaklaşık 50 dönümlük arazi Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha önce Etibank tarafından kullanılan alanın planlarında da değişiklik yaptı. 

Ordu Melet Nehri'ndeki köprü inşaatı ne zaman bitirilecek?

Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Melet Nehri üzerindeki köprü inşaatının ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Adıgüzel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak!

Moskova Belediyesi şu anda şehirde 31 tane köprü olmasına rağmen ulaşımı rahatlatmaya yeterli olmadığını düşünüyor. Moskova Nehri üzerine 13 yeni köprü yapılacak. 

İzmir Menderes'te 6 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli, Menderes İlçesi,Cumaovası-Yıkıkminare mevkiinde yer alan bağ nitelikli gayrimenul 6 milyon 30 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Menderes Türel: Ucubeleri yıkıp park yapıyoruz!

"Ucubeleri yıkıp park yapan bir belediye başkanıyım" diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, önceliklerinin hep Antalya olduğunu söyledi.

İzmir Menderes'te 3.8 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir ili, Menderes ilçesi, Bulgurca-Büyükovacık mahallesinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 830 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı.  

Kırcami muhtarlarından Menderes Türel’e plan teşekkürü!

Kırcami muhtarları, bölgede bayram yaşatan, üst mahkemenin Kırcami planlarının iptaliyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı almasındaki gayret ve emekleri için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.

İzmir Menderes'te 5.1 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir İli, Menderes İlçesi, Bulgurca-Büyükovacık mahallesinde yer alan arsa 5 milyon 100 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan arsanın ihalesi 21 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 10.00 ‘da yapılacak.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Menderes Kültürel, Yeşil GYO'dan ayrıldı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üyesi Menderes Kültürel, kurulu üyeliğinden ayrıldı...

İzmir Menderes'te 7.6 milyon TL'ye satılık tarla!

Menderes Belediyesi, Bulgurca-Büyükovacık'ta yer alan 51 bin 59 metrekare büyüklüğündeki tarlayı ihale ile satıyor. İhale 3 Ekim 2018 tarihinde yapılacak...

Küçük Menderes Nehri Haberi

Küçük Menderes Nehri

Son 8 ay içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Küçük menderes nehrine yönelik yapmış olduğu denetimlerin sonucunda kestiği ceza miktarı ise 1 Milyon 391 Bin TL.


Bakanlık bazı basın yayın organlarında gündeme gelen, “Küçük menderes nehri zehir akıyor” haberlerine ilişkin başlatmış olduğu inceleme ve araştırmasını sonuçlandırdı.


Bakan Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla harekete geçen ekipler, 16 işletmeden numune örnekleri aldı. 5 işletmenin Su Kirliği Kontrolü Yönetmeliği’nde belirtilen sınır değerleri aşması nedeni ile 1 adet tesisin de bypass hattından deşarj yapması nedeni ile toplam 6 adet tesise, 2872 Sayılı Çevre Kanunu çerçevesinde 222 Bin TL para cezası verildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son 8 ayda küçük menderes nehrine yönelik yaptığı 116 denetimde toplamda 1 Milyon 391 Bin TL ceza kesti.


Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel...