29 / 04 / 2024

Küçük Menderes Nehri’ni kirletenlere 222 bin TL ceza kesildi!

 Küçük Menderes Nehri’ni kirletenlere 222 bin TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Küçük Menderes Nehri’ni kirleten 6 İşletmeye 222 bin TL ceza kesti



Son 8 ay içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Küçük menderes nehrine yönelik yapmış olduğu denetimlerin sonucunda kestiği ceza miktarı ise 1 Milyon 391 Bin TL.


Bakanlık bazı basın yayın organlarında gündeme gelen, “Küçük menderes nehri zehir akıyor” haberlerine ilişkin başlatmış olduğu inceleme ve araştırmasını sonuçlandırdı.


Bakan Erdoğan Bayraktar’ın talimatıyla harekete geçen ekipler, 16 işletmeden numune örnekleri aldı. 5 işletmenin Su Kirliği Kontrolü Yönetmeliği’nde belirtilen sınır değerleri aşması nedeni ile 1 adet tesisin de bypass hattından deşarj yapması nedeni ile toplam 6 adet tesise, 2872 Sayılı Çevre Kanunu çerçevesinde 222 Bin TL para cezası verildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son 8 ayda küçük menderes nehrine yönelik yaptığı 116 denetimde toplamda 1 Milyon 391 Bin TL ceza kesti.


Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Havza denetimlerimiz daha da sıklaştırılarak gece dâhil olmak üzere devam edecek. Nehirlere deşarj olan tesislerin ÇED raporları da sıkı bir şekilde irdelenmektedir” diye konuştu.


Bakan Erdoğan Bayraktar; “Bizden önceki kuşakların, kutsal bir emanet gibi bize bıraktığı çevreyi, bizden sonra gelen kuşaklara tertemiz bırakmalıyız” dedi.


Geri Dön