27 / 09 / 2024

Konut kredisi faizlerindeki düşüşü fırsata çeviren emlakçılara 100 bin TL ceza!

Konut kredisi faizlerindeki düşüşü fırsata çeviren emlakçılara 100 bin TL ceza!

Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerini 2,79'a düşürmesiyle bazı emlakçılar konut fiyatlarını yükseltmeye başladı. Faizlerdeki bu düşüşü fırsata çevirenlere ise 100 bin TL ceza kesildi. 




Ziraat Bankası, konut kredisi faiz oranını yüzde 3,09'dan yüzde2,79'a düşürdü. 1 milyon TL'lik konut kredisinin 120 ay vadede aylık taksiti 28 bin 900 TL oldu. Konut sahibi olmak isteyenler için kredi ile ev alma fırsatı doğdu fakat fırsatçılar konut almak isteyenleri burada da buldu. Bazı fırsatçı emlakçılar, faizlerin düşmesiyle konut fiyatlarını yükseltmeye başladı.

Denetle.com sosyal medya hesabı X'ten konut fiyatlarını yükselten fırsatçılara 100 bin lira ceza kesildiğini söyleyerek bir örnek ilan paylaştı. İşte denetle.com'un sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

denetle! @denetlecomtr

Ziraat Bankası, konut kredisi faiz oranını %3,09'dan %2,79'a düşürdü. 1 milyon TL'lik konut kredisinin 120 ay vadede aylık taksiti 28.900 TL oldu.

Bu durumu fırsat bilen bazı emlakçılar ev fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor. Daha önce bir emlakçı 100 bin TL ceza almıştı.

'2.79 konut kredisi faizi ucuz' diyenler için ünlü iktisatçı hesapladı! Kredi ile ev almak isteyenler hemen baksın!

Bir iki sene sonra yapılandırırım diyerek yüksek faizle konut kredisi almayı düşünenler dikkat

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Konut kredisinde faizler düştü! Başvuru şartları neler, kimler başvuru yapabilir?

Geri Dön