30 / 04 / 2024

Büyük Menderes Nehri'ni kirleten firmaya 40 bin TL ceza kesildi!

Büyük Menderes Nehri'ni kirleten firmaya 40 bin TL ceza kesildi!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı mobil su ve atıksu analiz laboratuvarınca, Büyük Menderes Nehrinin 18 ayrı noktasında yüzey suyu numunesi alındığını söyledi. Nehri kirleten bir firmaya 40 bin lira ceza kesildi...



Denizli'de Büyük Menderes Nehrini kirlettiği tespit edilen firmaya 40 bin lira idari para cezası kesildiği bildirildi.


Denizli Valisi Abdülkadir Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı mobil su ve atıksu analiz laboratuvarınca, Büyük Menderes Nehrinin 18 ayrı noktasında yüzey suyu numunesi alındığını söyledi.


Çivril'den Adıgüzel Barajına kadar olan kol üzerinde 3, Menderes Nehrinin Çürüksu kolu üzerinde bulunan 15 ayrı işletmenin arıtma tesislerinden numuneler alındığını aktaran Demir, şunları kaydetti:


"Çal İlçemizin Adıgüzel Barajına yakın bölgesinde 12-13 Kasım'da görülen balık ölümleri ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzden görevlendirdiğimiz personel, o bölgede nehir tipi bir hidroelektrik santralinin yükleme havuzunda biriken çamuru deşarj ettiğini tespit etmiştir. Bununla ilgili 21 Kasım'da ilgili firmaya 40 bin lira idari para cezası uygulandı."


Denizli'nin Çal ilçesinden geçen Büyük Menderes Nehri'nde balık ölümleri görülmesi üzerine inceleme başlatıldı


Çal ilçesinden geçen Büyük Menderes Nehri'nde geçen hafta balık ölümleri görülmesi üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince inceleme başlatılmıştı.


AA


Geri Dön