07 / 05 / 2024

küçükçekmece risk alanları

küçükçekmece risk alanları

İstanbul Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde yer alan bazı bölgeler riskli alan ilan edildi

Büyükçekmece, İstanbul depremi için devasa tehlike: 7,5 ila 8 şiddetinde felaket! Binlerce kişinin hayatı tehlikede!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün açıklamalarına göre, Büyükçekmece ilçesi muhtemel İstanbul Depremi'nde büyük bir felakete maruz kalabilir ve yaklaşık 25 bin kişi risk altında olabilir. Ayrıntılar haberimizde...

Büyükçekmece 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Büyükçekmece Merkez, Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, ( Tem Altı ) Tepecik Havzadışı ve E-5 Arası, Mimarsinan Merkez ve Batıköy, Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe, Güzelce, Bahçelievler, Kumburgaz Etapları Turizm Tesis Alanlarına ve Plan Notu Değişikliğine ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece'de risk taşıyan binalar ortadan kaldırılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilçe genelinde depreme dayanıksız olan binaların yıkımına devam ediyor. 

Büyükçekmece'de risk taşıyan 13 bina daha yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Büyükçekmece'de, risk oluşturan 13 binanın daha yıkımına başlandı.

Büyükçekmece'de risk taşıyan binalar yıkılıyor!

Marmara Denizi Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Büyükçekmece'de risk oluşturan bir binanın daha yıkımına başlandı.

Büyükçekmece ve Arnavutköy'deki tarım alanları moloz çöplüğüne döndü!

Mega kent İstanbul'da 14 hafriyat döküm sahası var fakat bazı inşaat şirketleri para ödememek için molozları, döküm alanına değil adeta doğaya bırakıyor. Bunlara son örnek Büyükçekmece ve Arnavutköy.

Büyükçekmece'de risk taşıyan binalar yıkılıyor!

Silivri açıklarında 26 Eylül'de yaşanan 5,8'lik depremin sonrasında kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilen Büyükçekmece'de risk taşıyan 2 bina daha yıkılıyor...

Küçükçekmece deprem toplanma alanları! 

İstanbul'da yaşanan depremden sonra gözler deprem toplanma alanlarına çevrildi. Peki Küçükçekmece deprem toplanma alanları nerede? Küçükçekmece deprem toplanma alanları 2019...

Küçükçekmece'de risk taşıyan bina boşaltıldı!

Küçükçekmece'deki 5 katlı apartman, bina sakinlerinin başvurusu üzerine yapılan incelemelerden sonra riskli görülerek boşaltıldı.

Büyükçekmece Mimarsinan'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu Kararı ile Büyükçekmece İlçesi'ne bağlı Mimarsinan Mahallesi'ndeki bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi...

Büyükçekmece dönüşümle yenileniyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün öncülüğünde ilçede devam ettirilen Kentsel Dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürerken, risk arz eden binalar yerlerini güvenli ve modern binalara bırakıyor.

Küçükçekmece gölü turizm alanları plan değişikliği askıya çıktı!

Küçükçekmece Göl Civarı Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliği bugün askıya çıktı..

Blue Lake Küçükçekmece proje fiyatları!

Sekiz blokta 788 daire ve 22 dükkandan meydana gelen Blue Lake Küçükçekmece proje fiyatları 475 bin TL'den başlayarak değişiyor. Blue Lake Evleri'nde daire alanlar ödemeye 1 yıl sonra başlıyor.

küçükçekmece risk alanları Haberi

küçükçekmece risk alanları
  İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Kanarya Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 9/1/2013 tarihli ve 120 sayılı yazısı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2'nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 28/1/2013 tarihinde riskli alan ilan edildi.


Riskli alanların krokisi için