17 / 05 / 2024

Küçükpazar Azapkapı

Küçükpazar Azapkapı

Haliç Metro Köprüsü'nün inşaatında kullanılacak 50 boru temel kazığından 16'sını taşıyan gemi Haliç'e geldi

1941 yılında Şişhane Unkapanı yolu büyük bir cadde olarak açılmış!

1941 yılında, Şişhane'den Azapkapı'ya Unkapanı köprüsüne inen yolun açılmasına karar verilmiştir. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yıl sonunda tamamlanacak!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının, 2022 yılının sonunda tamamlanacağını dile getirdi.

Tarihi semt Süleymaniye yıkılmaya teslim edildi!

İstanbul’un en eski semtlerinden olan Süleymaniye ve Küçükpazar yıkılmaya terk edildi. Büyük ölçüde göç alan tarihi semtler de evler harebeye döndü.

Gemlik Balıkpazarı dönüşümle nefes alacak!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, tarihi Balıkpazarı Camii çevresinde bulunan ve kamulaştırması tamamlanan 5 binanın yıkımının tamamlandığını söyledi. Yılmaz "Balıkpazarı nefes alacak" dedi.

Bursa Balıkpazarı Camii çevresindeki binalar yıkıldı!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde tarihi Balıkpazarı Camii çevresindeki 5 bina yıkıldı.Gemlik’in yanı sıra Kumla ve mahalle statüsüne geçen köylerde meydan çalışmalarına büyük önem verdiklerini hatırlatan Yılmaz, yakışan düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

1961 yılında Azapkapı'da yeni bir balıkhane açılacakmış!

1961 yılında Belediye'nin verdiği kararda Azapkapı'da yeni balıkhane binası inşa edilecekmiş. Yapılacak istimlak için 500 bin lira, bina için de 800 bin liralık keşif parası hazırlanmış.

1937 yılında Fatih Küçükpazar'da bahçeli dört odalı kagir ev 2.500 liraya satılıkmış!

1937 yılında Fatih Küçükpazar'da iki ev 2 bin 500 ve 2 bin 700 liraya satılacakmış. Evlerin yanında bir parça arsada bu fiyata dahilmiş. 1937 yılında 230 altın karşılığında Vatan'da ev sahibi olunuyormuş.

Den Den Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Den Den Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Vedat Denahmiyas, Hayati Denahmiyas tarafından 250 bin TL'lik sermaye ile 24 Temmuz'da Küçükpazar İş Hanı Apartmanı'nda kuruldu.

1930 yılında Unkapı ve Azapkapı'ya yapılacak Gazi köprüsünün bedeli 1.5 milyonmuş!

1930 yılında Unkapı ve Azapkapı'ya yapılacak Gazi köprüsünün projesi kaybolmuş, belediye Fransız mühendis M. Pijou'dan ikinci bir nüsha istemiş. Köprünün yapım bedeli ise 1,5 milyonu bulacakmış..

1930'da Unkapı ve Azapkapı arasında Gazi Mustafa Kemal köprüsü yapılacakmış!

1930 yılında Unkapı ile Azapkapı arasında Gazi Mustafa Kemal köprüsü Fransız mühendis tarafından yapılacakmış. Zeynep Kamil hastanesinin 1930 senesinde kullanılmaz hale geldiğini ve tekrardan açma temennisinde bulunulmuş.

Perşembe Pazarı, Azapkapı ve Şişhane büyük bir dönüşüm içinde!

Galataport ve Metro'nun etkisi çevre semtlerin de "havasını değiştirdi". Perşembe Pazarı, Azapkapı ve Şişhane büyük bir dönüşüm içinde. Bölgede çok sayıda yeni otel ve restoran inşaatı var. Herkes bölgede bina bakıyor...

Haliç metro geçiş köprüsü!

Haliç metro geçiş köprüsünün 2014 yılının Ocak ayında hizmete girmesi bekleniyor. 180 milyon liraya mal olan köprü, Unkapanı ve Azapkapı viyadükleri ile 936 metreye ulaşıyor....

Kiptaş, Küçükpazar'da binaları satın alıp yeniliyor!

Taksim Yenikapı metrosunun geçeceği Küçükpazar, özellikle turizm yatırımcılarının gözdesi oldu. Kiptaş, Fatih Belediyesi ile bazı turizm yatırımcıları, semtteki eski ve metruk binaları alıp yenilemeye başladı

Küçükpazar Azapkapı Haberi

Küçükpazar Azapkapı

İstanbul Metrosunun en önemli geçiş güzergahlarından olan Haliç Metro Köprüsü'nün inşaatında kullanılacak 50 boru temel kazığından 16'sını taşıyan gemi Haliç'e geldi.

Maslak-Yenikapı metro hattının Haliç geçişini sağlayacak, Küçükpazar-Azapkapı arasındaki metro köprüsünün ayaklarını oluşturacak 50 boru kazıktan 1,8-2,5 metre çapındaki 65-85 metre boyundaki, yaklaşık 2 bin 500 ton ağırlığındaki 16 kazığı taşıyan "Normed Bremen" adlı gemi, gece saatlerinde İstanbul'a ulaştı.

Portekiz'in Aveiro Limanı'ndan yola çıktıktan yaklaşık bir hafta sonra İstanbul'a ulaşan 130 metre uzunluğunda, 24 metre genişliğindeki geminin Haliç'e girişi için Galata Köprüsü yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Gemi, 2 römorkörün yardımıyla Boğaz'dan alınarak yavaş bir şekilde Galata Köprüsü'nden geçirildikten sonra demir atarak şantiye alanına yanaştı.

Geminin limana yanaşıp halatlarla sabitlenmesi sırasında limanda bekleyen kaptan Cengiz Çelik, kopan bir halatın çarpması sonucu başından yaralandı....