11 / 05 / 2024

Kula çarşı yenileme projeleri

Kula çarşı yenileme projeleri

Kula’nın tarihi çarşısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile yapılacak sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla restore edilecek. Cadde esnafları, tarihi dükkanlarının restorasyonunda cebinden beş kuruş masraf yapmayacak.

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

700 bin işçinin gözü kulağı bu haberde! Çarşamba günü belli oluyor!

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde işçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri ile işvereni temsil eden TÜHİS yetkilileri çarşamba günü bir araya gelerek basına kapalı bir görüşme gerçekleştirecek.

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenilemek için ne yapmam gerek?

Ehliyet yenileme süresinin uzatıldı mı, uzatılmadı mı? bu konuya dair vatandaşların sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Altın fiyatlarında son dakika! Kapalı Çarşı'da iniş çıkış devam ediyor! İşte 19 Temmuz altın fiyatları!

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken, yatırımcılarının gözü kulağı ise Kapalı Çarşı fiyatlarında. İşte 19 Temmuz altın fiyatları...

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Çarşamba'daki kentsel dönüşüm projeleri 2018'e damga vurdu!

Samsun'un Çarşamba ilçesi, 2018 yılında hayata geçirilen kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla adından söz ettiriyor.

İzmit Bakırcılar Çarşısı’nda cephe yenileme çalışması yapılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Bakırcılar Çarşısı'nda cephe iyileştirme çalışması yapacak.

İzmit Bakırcılar Çarşısı'nda yenileme çalışmaları başlıyor!

İzmit Belediyesi, Bakırcılar Çarşı'nda 28 binayı kapsayan cephe iyileştirme projesi hazırladı.

Uzunçarşı Yenileme Projesi 2. Etap'ın ihalesi yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde 2.etap yapım işi ihalesi tamamlandı.

Sakarya Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde 2. etap başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde 2. etap çalışmaları için 25 Ocak Çarşamba günü ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Kula'nın tarihi çarşısı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kula’nın tarihi çarşısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile yapılacak sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla restore edilecek. Cadde esnafları, tarihi dükkanlarının restorasyonunda cebinden beş kuruş masraf yapmayacak.

Kula çarşı yenileme projeleri Haberi

Kula çarşı yenileme projeleri


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile ilçenin tarihi dokusu hayat bulmaya devam ediyor. Kula’nın tarihi evleri tek tek restorasyon yapılırken, son proje Kula esnafını heyecanlandırdı. Kula’nın tarihi Çarşısı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile hazırlanan projeyle beraber tarihi görüntüsüne tekrardan kavuşuyor. Hazırlanan projeyle beraber tarihi caddeye; kanalizasyon, yağmur suyu kanalı, modern taş döşemesi, elektrik ve telefon kablolarının yer altına alınması, dükkan doğramalarının değiştirilerek tarihi dokusuna kavuşması gibi yenilikler geliyor. Yapılacak çalışmaların tüm masrafları ve iş gücü ise Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile karşılanacak.


Hayal Gerçek Oluyor


Cadde esnaflarından Süleyman Erdil, Kula’nın turizm açısından ihtiyaç duyduğu bir proje olduğunu belirterek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen 2017 yatırımlarından birisi olan sokak sağlıklaştırması, biz...