27 / 04 / 2024

700 bin işçinin gözü kulağı bu haberde! Çarşamba günü belli oluyor!

700 bin işçinin gözü kulağı bu haberde! Çarşamba günü belli oluyor!

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde işçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri ile işvereni temsil eden TÜHİS yetkilileri çarşamba günü bir araya gelerek basına kapalı bir görüşme gerçekleştirecek.



Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak zammın belli olacağı görüşmeler doğrultusunda, işçi ve işveren tarafları çarşamba günü bir araya gelecek. Bu görüşmede işveren kesiminin, ilk teklifini sunacağı öngörülüyor.

Karayolları, Demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla çalışanı yakından ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç sürüyor.

 700 bin işçinin gözü kulağı bu haberde! Çarşamba günü belli oluyor!

İLK TEKLİF ÇARŞAMBA GÜNÜ MASAYA GELECEK

Beraber hareket eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in işçileri temsil ettiği görüşmelerde, tüm dikkatler, işveren kesimini temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası'na (TÜHİS) çevrildi.

İşçi kesiminin 20 Ocak tarihinde sunduğu taleplere karşı TÜHİS'in, 5 Nisan’da yapılacak görüşmede ilk teklifini masaya getireceği düşünülüyor.

İşte detaylar...


Geri Dön