08 / 05 / 2024

700 bin işçinin gözü kulağı bu haberde! Çarşamba günü belli oluyor!

700 bin işçinin gözü kulağı bu haberde! Çarşamba günü belli oluyor!

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde işçileri temsil eden TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri ile işvereni temsil eden TÜHİS yetkilileri çarşamba günü bir araya gelerek basına kapalı bir görüşme gerçekleştirecek.



TABAN ÜCRET 15 BİN LİRAYA YÜKSELTİLSİN TALEBİ

Söz konusu görüşmelerde, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in belirlediği ortak taleplerde, aylık brüt taban ücretin 15 bin TL’ye çıkarılması bulunuyor. Aynı zamanda, bunun yapılmasının ardından bütün ücretlere yüzde 15 refah payı eklenmesi yer alıyor.

Taban ücret artışı ve refah payının ilave edilmesinin ardından ise ilk 6 ay için yüzde 45 oranında; 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü 6 aylar için yüzde 5'er zam ve enflasyon farkı talep ediliyor.

Ek olarak, belediye ve il özel idare şirketlerindekileri de dahil tüm kamu işçilerine ilave tediye isteniyor.

 700 bin işçinin gözü kulağı bu haberde! Çarşamba günü belli oluyor!

1 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

Diğer taraftan, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin aylılarına yapılacak zam oranının belli olacağı 2024-2025 senelerini içeren 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos’ta başlayacak.

Bu kapsamda, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerin kapsamlarının belli olması bakımından da önem taşıyor.

2023 Aile Bakanlığı aile destek ödemeleri yattı mı? Nisanın kaçında yatacak?

İş arayanlara müjde! İŞKUR 81 ilde KPSS şartsız tam 24 bin 932 işçi alacak!

Altının babası İslam Memiş’ten peş peşe çok konuşulacak açıklamalar: “Haziran sonunda...”


Geri Dön