22 / 07 / 2024

Kula Erdiller Konağı restorasyon

Kula Erdiller Konağı restorasyon

Kula evlerinin kendine has özelliklerini taşıyan Erdiller Konağı Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Erdiller Konağı’nın restore edilip turizme kazandırılacağını açıkladı.

Kula Zühtü Bey Konağı açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula evlerini restore etmesi, girişimcilere örnek teşkil etti. Bu kapsamda, Kula’da girişimci bir aile tarafından restore edilen ve kafeterya olarak hizmet vermeye başlayan Zühtü Bey Konağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Kula'daki tarihi konağın restorasyon projesi hazır!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaya bir halka daha eklendi. Bu kapsamda Kula ilçesindeki 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın projesi tamamlanarak, ihale hazırlığına başlandı.

Kula Erdiller Konağı restore edilecek!

Kula evlerinin kendine has özelliklerini taşıyan Erdiller Konağı Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Erdiller Konağı’nın restore edilip turizme kazandırılacağını açıkladı.

Manisa Kula'daki Dr. Aristi Konağı restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula daki en karakteristik evler arsanda yer alan. "Dr. Aristi Evi" olarak bilmen 2 katlı. 7 odalı 2 asilik geçmişe sahip konağı 168 bin liraya satın aldı.

Kula'daki tarihi Dr.Aristi Konağı, turizme kazandırılacak!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Kula ilçesindeki en karakteristik evler arasında yer alan "Dr. Aristi Evi" olarak bilinen iki katlı, yedi odalı 2 asırlık tarihi geçmişe sahip konağı 168 bin liraya satın aldı.

Tarihi Kula Evleri restore edilecek!

Yatırımlara devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula’yı turizm merkezi yapacak Jeopark Müzesi Projesi’ne yönelik başlattığı çalışmalarının ardından, Tarihi Kula Evleri’nin restorasyonu için de düğmeye bastı

Ihlamur Konağı Huzurevi basın mensuplarına tanıtıldı!

Sun Grup AŞ bünyesinde Mayıs ayı itibariyle faaliyete başlayan ve 12 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan Ihlamur Konağı Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi, yapılan lansmanla basın mensuplarına tanıtıldı.

Ihlamur Konağı Yaşlı Bakım Merkezi'nde yaşam başladı!

Kısa bir süre önce faaliyetlerine başlayan Ihlamur Konağı Yaşlı Bakım Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Sungur: ‘’Bize emanet edilen büyüklerimize, sadece iyi bakım değil, mutlu bir yaşam sunmayı hedefliyoruz’’ dedi.

Edremit Hükümet Konağı restore edildi!

Edremit'in ilk katı 500 yıl önce inşa edilen tarihi hükümet konağında bir yıl önce başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı. En eski birinci katın iç ve dış cephesi tamamen yenilendi, mermerler eski haline getirildi.

İzmit Portakal Hafız Efendi Konağı'nda yangın çıktı!

İzmit ilçesinde Portakal Hafız Efendi Konağı'nda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredekilerin bildirmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede büyüyen yangına müdahalede bulundu...

Burhaniye Hükümet Konağı'nın inşaatı sürüyor!

Kaymakam Osman Yenidoğan, bodrum ve zemin kat betonları atılan inşaatının kabasının Haziran ayında bitirileceğini söyledi. Yapımı devam eden ve 820 günde bitirilmesi planlanan Hükümet Konağı İnşaatında büyük ilerleme kaydedildi...

Tarihi Sabit Efendi Konağı’nın inşaatı devam ediyor!

Tarihi Sabit Efendi Konağı’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Ali Oktar, “Kat yapım işlerinin tamamlanmasının ardından binanın dış cephe kaplaması yapılacak. Çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kilis Tarihi Mahmut İslam Konağı restore edilecek!

Kilis' te "Tarihi Mahmut İslam Konağı'nın Kültürel Mirasa Kazandırılması" ve "Durağım Barınağım - Devletim Sığınağım" adlı iki projeye 1 milyon 300 bin TL destek sağlanacağı bildirildi...

Kula Erdiller Konağı restorasyon Haberi

Kula Erdiller Konağı restorasyon


Manisa Büyükşehir Belediyesi, dokusu ve eşsiz mimarisiyle kültür dünyasına armağan edilen Kula evlerini turizme kazandırmaya devam ediyor. Kula evlerinin kendine has özelliklerini taşıyan Erdiller Konağı Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Erdiller Konağı’nın restore edilip turizme kazandırılacağını açıkladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula evlerini turizme kazandırmak amacıyla başlattığı turizm hamlesi kapsamında Erdiller Konağı satın alındı. Kula Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen devir teslim işlemlerinde, hak sahipleri evi Büyükşehir Belediyesi’ne devretti. Devir teslim töreninde yer alan Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Burhanettin Özey, restorasyon çalışmalarının kısa zaman içerisinde başlatılacağını belirtti.

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlığı

Evin yapısal özellikleri hakkında bilgi veren Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Burhanettin Özey, yapısal olarak Kula ilçesi Zaferiye Mahallesi sınırları içerisinde kalan...