02 / 05 / 2024

kula tarihi konak restorasyonu

kula tarihi konak restorasyonu

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaya bir halka daha eklendi. Bu kapsamda Kula ilçesindeki 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın projesi tamamlanarak, ihale hazırlığına başlandı.

Asgari ücrette zam tarihi belli oldu

Milyonlarca asgari ücretli vatandaşın gözü ve kulağı asgari ücrete yapılacak zamma çevrilmiş durumda. Asgari ücrette zam tarihi de belli oldu. İşte merak ettiğiniz tüm detaylar...

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Aydın Koçarlı'da tarihi kule ve konak kamulaştırıldı! 

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Cihanoğlu Beyliği döneminde inşa edilen tarihi kule ile konağın bulunduğu bölge kamulaştırıldı.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

kula tarihi konak restorasyonu Haberi

kula tarihi konak restorasyonu

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaya bir halka daha eklendi.


Kula’da tarihi dokuyu korumak için yoğun bir çalışma yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’nden bir tanesini daha restore ederek, halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Kula ilçesi Taş Mahallesi sınırları içerisinde kalan 39 Ada 6 parselde kayıtlı toplam 319 metrekare yüzölçümlü, avlulu ahşap ev vasıflı, korunması gerekli kültür ve tabiat varlığı olan, 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın projesi tamamlanarak, ihale hazırlığına başlandı. Zeynep Onbaşı Evi olarak anılan ve Kula halkı arasında ‘Eski Hastane’ olarak da bilinen tarihi yapının hazırlanan projesi, Kula’da şimdiden heyecan yarattı.


"KULA’YI TURİZM KENTİ YAPACAĞIZ"

Kula’da muazzam bir turizm potansiyeli olduğunu ve bu potansiyeli harekete geçirmek için gerek jeopark,...