29 / 04 / 2024

kula zeynep onbaşı evi restorasyon

kula zeynep onbaşı evi restorasyon

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmalardan bir tanesi olan Zeynep on Başı Evi restorasyonu hızla devam ediyor.

Manisa Rahmi Erdil Evi restore ediliyor!

Kula’da tarihi dokuyu yeniden tekrar canlandırmak için çalışmalar yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Zeynep Onbaşı Evi’nden sonra, Rahmi Erdil Evi’nin de restorasyonunu yürütüyor.

Manisa Zeynep Onbaşı Evi restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmalardan bir tanesi olan Zeynep on Başı Evi restorasyonu hızla devam ediyor.

Zeynep Hüveyda Oral, Tekfen Emlak Geliştirme'ye atandı!

Zeynep Hüveyda Oral, Tekfen Holding Emlak Geliştirme Grubundan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Oral 30 Nisan'da Saf GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmıştı.

Manisa Kula'nın caddeleri yenileniyor!

Kula'nın caddelerinde yapılan yenileme çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Şehitler Caddesi yol yenileme çalışmaları başlatıldı. Mevcut taşların tamamının kaldırılarak yerine daha konforlu taşlar döşeniyor.

Zeynep Hüveyda Oral, Saf GYO'dan ayrılıyor!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Zeynep Hüveyda Oral, yarın itibarıyla görevinden ayrılıyor. Mehmet Serhan Kolaç'ın Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevinin yanı sıra Genel Müdür Vekili olarak atanmasına karar verildi.

Manisa Kula'daki 11 tarihi ev onarılacak!

Kula Belediyesi tarafından aracılık ve evrak takip desteği verilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen hibe programı ile 11 adet Tarihi Kula Evi proje yardımı ve hibe yardımı almaya hak kazandı.

Kula, Manisa Büyükşehir'le değişiyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Kula’daki Yunus Emre ve Tabduk Emre caddelerinde ilçenin tarihi ve şehir yapısına uygun altyapı, yol, kaldırım, aydınlatma ve yeşil alan düzenleme çalışmaları hızla ilerliyor.

Kula'nın yeni itfaiye binası yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla devam eden 3. Bölge Kula İtfaiye Şeflik binası inşaatı hızla devam ediyor. Bina yakında hizmet vermeye başlayacak.

Kula projeleri masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'u makamında ağırladı. Ziyarette Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Kula'da gerçekleştirdiği ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan projeler görüşüldü.

Kula İtfaiye Tesisi'nin temeli atıldı!

Kula bir ilki daha İtfaiye hizmet binasının temelini atarak yaşadı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi birlikte gerçekleştirdikleri yatırım çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Kula'ya 1.500 metrelik altyapı yatırımı!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula’da yağışlı havalarda zaman zaman sorunlar yaşanan Yunusemre Caddesi, Tabdukemre Caddesi ve iç sokaklarda yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarına başladı.

Kula'nın altyapısı yenileniyor!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MASKİ İçme Suyu Daire Başkanı ve MASKİ Kula Şefi Adem Zobudoğuş Jandarma Kavşağında gerçekleştirilen yatay sondaj çalışmasını yerinde inceledi.

Kula Sandal mahallesinin altyapısı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi ortak yaptıkları çalışmalara bir yenisini eklediler. Yapılan çalışmalar kapsamında Kula'nın Sandal Mahallesinin altyapı sorunları çözüme kavuşuyor.

kula zeynep onbaşı evi restorasyon Haberi

kula zeynep onbaşı evi restorasyon


Kula’da tarihi dokuyu tekrar canlandırmak için yoğun bir çalışma yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’nden bir tanesini daha restore ederek, halkın hizmetine sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Kula’da Taş Mahalle mevkisinde bulunan ve 319 metrekare yüzölçümlü, avlulu ahşap ev, 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın restorasyonuna aslına uygun olarak yapılıyor. Zeynep Onbaşı Evi olarak anılan ve Kula halkı arasında ‘Eski Hastane’ olarak da bilinen tarihi yapının kısa süre içersinde hizmete açılacak olması bölge turizmine hareket kazandıracak.


Başkan Tosun, “Kula’nın tarihi kimliği hayat bulacak”


Zeynep On Başı Evi’nin restorasyonunun hızla devam etmesinden memnun olduğunu ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “İlçemiz sınırları içersinde 3 bin civarı tarihi ev bulunmaktadır. Bunların hepsini geri kazandırmak zor olsa...