17 / 05 / 2024

Kula İtfaiye Tesisi'nin temeli atıldı!

Kula İtfaiye Tesisi'nin temeli atıldı!

Kula bir ilki daha İtfaiye hizmet binasının temelini atarak yaşadı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi birlikte gerçekleştirdikleri yatırım çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.




Kula bir ilki daha İtfaiye hizmet binasının temelini atarak yaşadı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi birlikte gerçekleştirdikleri yatırım çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kula'da şehirler arası otobüs terminali içerisinde faaliyetlerine devam eden 3. Bölge Kula İtfaiye Amirliği yeni tesislerine taşınmak için gün sayıyor. Kula'da ilk kez İtfaiye, kendisine ait bir tesise kavuşacak. Gerçekleştirilen temel atma törenine Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Belediye Meclis Üyesi Vedat Yılmaz, Büyüşehir Kula Koordinasyon Müdürü Önder Baştürk, 3. Bölge Kula İtfaiye Amiri Vehbi Koç ve itfaiye erleri katıldı. Kurban kesilmesinin ardından dua edilerek temel atıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Giriş ve çıkışları tam bağımsız, halkın can ve mal güvenliğine karşı en hızlı ve çabuk müdahale şansı veren, tarihi Kula Evlerine çok yakın, trafik sorunu olmayan bir noktaya 3. Bölge Kula İtfaiye Amirlik tesislerimizi yapıyoruz. Daha önce şehirler arası otobüs terminali içerisinde yer alan tesisimiz bu güne kadar Kulalı hemşehrilerimize hizmet verdi. Atık daha kaliteli ekipmanları ile kaza, yangın, afet ve İtfaiye Daire Başkanlığımızın sorumluluk alanında kalan her türlü hizmeti yeni tesislerimizde verecek" dedi.


KULAYA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ


Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun gerçekleştirilen temel atma törenine katıldı. Törende temele harç koyan Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasında; "Kula için çalışmaya ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında yıllardır eksikliği hissedilen modern bir itfaiye tesisi projesinin hayat bulmasında bizlere de harç koymayı Allah nasip etti. Sadece Kula merkezde değil aynı zamanda iki tane deha itfaiye müfrezesi yapımı gerçekleştirilecek. Müfrezelerden birisi Gökçeören Mahallemize diğeri ise Başıbüyük Mahallemize yapılacak. Yapılan bu müfrezelerle bölgelerde meydana gelebilecek olan yangınlara hızlı bir şekilde müdahale edilebilecek. Kulamıza hayırlı olmasını diliyor başta Manisa Büyükşehir Belediye  Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.



Kula Belediyesi



Geri Dön