05 / 05 / 2024

kule binalar yangına karşı dayanıklımı

kule binalar yangına karşı dayanıklımı

Anadolu Yakası İtfaiye Müdür Yardımcısı Karataş: "Yüksek binalar, yangın konusunda küçük binalara göre daha riskli değil, hatta avantajlara sahip. Bu binalarda aktif, pasif güvenlik önlemleri, dedektörler ve söndürme malzemeleri var." dedi.

Yangına karşı önlem proje aşamasında alınmalı!

AKG Gazbeton Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, projelerde seçilen malzemelerle yangınların önüne geçileceğini açıkladı. Güvenç, yangına karşı ilk önlemin binaların proje aşamasında alınması gerektiğini söyledi. 

Akıllı binalar yangına çökmeden dayanabilir!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD, Yangından Korunma Haftası’ dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamada, yeni inşa edilen ve yenilenen yapılarla ilgili sektöre uyarılarda bulunuldu. 

Yanlış dış cephe kaplamaları yangına yol açıyor!

İZODER, bugün Ataşehir’de meydana gelen yangın ile ilgili açıklamada bulundu. İZODER Başkanı Levent Pelesen, yangına yanlış dış cephe kaplamalarının yol açtığını söyledi.

Binalar yangından korunamıyor!

ADANA Aladağ’da ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı kız öğrenci yurdunda çıkan yangın ‘Yapılarımız yangına karşı güvenli mi’ sorusunu akla getirdi.

Pronet, ev ve işyerlerini yangına karşı uyarıyor!

Pronet, ev ve işyerlerini yangına karşı uyarıyor. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı’nın açıkladığı verilere göre bu yılın ilk 6 aylık döneminde İstanbul’da 15.933 yangın gerçekleşti, yangınlar en çok sigara ve elektrik kontağından çıktı.

Yangına ilk önlem, binaların proje aşamasında alınmalı!

Ülkemizde son yıllarda büyük mesafeler kat eden inşaat ve yapı sektörü, binaların yangın güvenliğini Yangından Korunma Haftası (İtfaiyecilik Haftası) dolayısıyla masaya yatırdı.

Yangından nasıl korunabiliriz?

Yangın, ev ve işyeri sahiplerinin en büyük korkuları arasında yer alıyor. Günümüzün modern binaları yangına karşı önlemlerle donatılmış olsa da bazen küçük bir dikkatsizlik bile can ve mal kayıplarına, birikimlerimizin kısa bir süre içinde yok olmasına neden olabiliyor.

Aslandağ Group'tan yangına 60 dakika dayanıklı çelik kapı!

Yaklaşık 30 yıldır mutfak, banyo ve kapı sektörüne yön veren Aslandağ Group, 39. Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’nda Türkiye’nin yangına 60 dakika dayanıklı tek çelik kapısı özellikleriyle dikkatleri üzerine topluyor.

Yüksek binalar yangına karşı daha güvenli!

Anadolu Yakası İtfaiye Müdür Yardımcısı Karataş: "Yüksek binalar, yangın konusunda küçük binalara göre daha riskli değil, hatta avantajlara sahip. Bu binalarda aktif, pasif güvenlik önlemleri, dedektörler ve söndürme malzemeleri var." dedi.

Muğla Büyükşehir’den Binaların Yangından Korunması eğitimi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinasyonluğunda personele yönelik “Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği ve Yangına Dayanaklı Kapılar” ile ilgili eğitim düzenlendi.

Akıllı binalar yangına dayanıklı sistem geliştirildi!

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Selamet öncülüğünde çok katlı binalarda uzun süre yangına dayanımlı beton-çelik kompozit bir taşıyıcı sistem geliştirildi.

Gazbeton duvar yangına dayanıklı!

Modern dünyanın duvar malzemesi olarak kabul edilen gazbetonun yangına dayanımı, İngiltere’de faaliyet gösteren uluslararası sertifikalandırma ve test merkezi Warrington Fire Laboratuvarları tarafından yapılan testle de ispatlandı.

Yangına karşı yalıtımlı savunma!

Her yıl 25 Eylül haftası Türkiye’de “Yangından Korunma Haftası” olarak kutlanıyor. Yalıtım konusunu A’dan Z’ye ele alan İzocam, yangından korunmanın, can ve mal kayıplarına engel olmanın en önemli yollarından birinin doğru uygulanmış “yalıtım” olduğunu vu

kule binalar yangına karşı dayanıklımı Haberi

kule binalar yangına karşı dayanıklımı

Uzmanlar, İstanbul gibi büyük şehirlerde sayısı her geçen gün artan yüksek binalardaki yangın riskinin sanılanın aksine diğer binalara göre daha düşük olduğunu bildirdi.


Yüksek binalardaki yangın güvenliği konusunda AA muhabirine bilgi veren Anadolu Yakası İtfaiye Müdür Yardımcısı Salih Karataş, yüksekliği 10 katın üzerindeki binaların yönetmeliğe göre, yüksek bina olarak nitelendirildiğini ve bu binaların yangın güvenlik sistemlerinin diğer binalardan farklı bir yönetmeliğe tabi olduğunu söyledi.


Karataş, yüksek binaların yangın söndürme konusundaki en büyük dezavantajının yükseklik olduğunu, bunun psikolojik bir bariyer oluşturduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:


"Yüksek binalarda yangın yerine geldikten sonra yangının çıktığı noktaya ulaşmak için de ayrıca bir zaman gerekiyor. Bu da müdahale süresini uzatıyor. Bu süreyi kısaltmak için çok ciddi önlemler aldık. Ağır, hantal araçlar yerine manevra kabiliyeti daha yüksek araçlar...