29 / 04 / 2024

kullanım amacına göre sığınak çeşitleri

kullanım amacına göre sığınak çeşitleri

Canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadı ile inşa edilen korunma yerleri sığınak olarak ifade ediliyor. Söz konusu sığınaklar, korunacak veya kullanacakların, durumuna göre ikiye ayrılıyor. Buna göre sığınak çeşitleri nelerdir?

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

Emekli ikramiyelerinde son dakika! SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan emekli ikramiyelerindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre ikramiyeler ne zaman yatacak? 

SSK, Bağ-Kur ve Memur emeklileri, 4A, 4B, 4C'liler dikkat: 5 bin lira emekli ikramiyesi tahsis numarasına göre ödeme...

Milyonlarca emeklinin gözü Kasım ayına çevrildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla emeklilere 5 bin TL bayram ikramiyesi verilecek.  SSK, Bağ-Kur ve Memur emeklileri, 4A, 4B, 4C'liler dikkat: 5 bin lira emekli ikramiyesi tahsis numarasına göre ödeme günleri...

15 Ekim'de herkes hesaplarını kontrol etsin! T.C. kimlik numarasına göre para yatırılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 15 Ekim tarihinde ilgili hesaplara 5 bin 98 TL yatıracak. Söz konusu ödemeler T.C. kimlik numarasına göre yapılacak.

Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Asgari ücret ve memur maaş zamlarının netlik kazanmasıyla birlikte kıdem tazminatı da yeniden hesaplanacak. Peki, Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

2022 rakamlarına göre en büyük 500 şirketin net satışı 8 trilyon liraya çıktı!

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması’na göre, şirketlerin 2022 yılı net satışları, bir önceki yıla göre yüzde 148,7 gibi rekor bir oranda arttı.

Bu kadar destek ödemesi daha önce hiç verilmedi! Miktar çocuk sayısına göre belirlenecek

Devlet, gereksinim sahibi vatandaşlara yardım etmek koşuluyla destek ödemeleri yapmayı sürdürmektedir. Son açıklamalara göre, bu destek ödemeleri PTT vesilesi ile doğrudan yapılacak. detaylar haberimizde.

Emeklilere Temmuz 2023 müjdesi geldi! Paralar TC kimlik numarasına göre hesaplara tek tek yatırılacak! Sakın kaçırmayın!

Emeklilere Temmuz 2023 müjdesi geldi! Paralar TC kimlik numarasına göre hesaplara tek tek yatırılacak... Sakın kaçırmayın...

Anne adayları müjde! Aile Bakanlığı çocuk başına para dağıtıyor! TCKN sırasına göre PTT hesabına hemen yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni doğum yapan anne adaylarına çocuk başına destek ödemesi yapıyor. İşte yardım kampanyasına ilişkin tüm merak edilenler...

Ödemeler TC kimlik numarasına göre hesaplara peş peşe yatırılıyor! Hemen siz de hesaplarınızı bir kontrol edin!

Ödemeler TC kimlik numarasına göre hesaplara peş peşe yatırılıyor... Hemen siz de hesaplarınızı bir kontrol edin... İşte detaylar...

2023 KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatıyor? TC kimliğe göre ödeme tarihleri

 KYK burs ve kredi ödemeleri için uzun süredir bekleyen öğrenciler için müjdeli bir haber geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TC kimlik numaralarına göre belirlenen ödeme tarihlerini duyurdu.

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

Kimlik numaranıza göre 700 TL ödeme hesaplara yatıyor! Aile Bakanlığı açıkladı, başvuran parayı kapacak!

Son dakika haberine göre Aile Bakanlığı tarafından yardım parası ödemeleri başladı. Ödemeler, TCKN numarasına göre PTT aracılığıyla yapılmaktadır. Listeyi kontrol ederek, size de ödeme yapılmış olabilir.

kullanım amacına göre sığınak çeşitleri Haberi

kullanım amacına göre sığınak çeşitleri

Sığınak çeşitleri nelerdir?

Canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadı ile inşa edilen korunma yerleri sığınak olarak tanımlanıyor. Sığınaklar, 3194 sayılı imar kanunun 36 ve 44 maddeleri gereği T.C.Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanarak 25.08.l988 gün, l99l0-deðiþik 6.3.l99l gün 20806 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren sığınak yönetmeliği hükümleri esas alınarak imar yönetmeliğine ilave edildi.


Sığınaklar kullanacaklara göre sığınaklar ve kullanım amacına göre sığınaklar olmak üzere çeşitlere ayrılıyor. Sığınak çeşitleri ve sığınak yapılışı ile ilgili esaslar İmar Yönetmeliği kapsamında şu şekilde ele alınıyor:

SIĞINAK  

Nükleer ve konvansiyonel silahlarla biyolojik ve kimyevi harp maddelerinin tesirlerinden ve tabii afetlerden insanların yaşaması ve savaş gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadı ile inşa edilen korunma yerleridir.

  

KULLANACAKLARA GÖRE SIĞINAK ÇEŞİTLERİ 

Sığınaklar,...