19 / 05 / 2024

Külliye Camii ne zaman açılıyor

Külliye Camii ne zaman açılıyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde inşa edilen cami, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılacak ve camide ilk cuma namazı kılınacak. Camide aynı anda yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebilecek.

Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye inşaatı tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa  edilen Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye'sinin inşaatı tamamlandı.

Şanlıurfa'ya yeni cami ve külliye inşa ediliyor!

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya yakışan projeleri teker teker hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde Viranşehir Eyyüp Nebi’de temelini attığı camii ve külliye inşaatını sürdürüyor.

Samsun İlkadım yeni hizmet binası külliye gibi olacak!

Temeli 10 Mayıs 2017'de atılan Samsun İlkadım Belediyesi Yeni Belediye Hizmet Binası ve Camii projesi külliye şeklinde tasarlandı.

Nusret, köyüne külliye yaptırıyor!

Et lokantaları sahibi Nusret Gökçe, Erzurum'un Şenkaya ilçesinde külliye yaptıracak. Külliyenin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Niğde Alaaddin Camii ne zaman onarım gördü?

Niğde'de bulunan Alaaddin Camii'ne ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Gürer sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sordu..

BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı!

Türkiye hakkında bir belgesel çeken BBC, Çamlıca Camii'ne hayran kaldı. İngiliz muhabir yapımı 3 yıldır süren caminin Türkiye'nin en önemli mimari eserlerinden biri olacağını söyledi.

2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan 200 metrekareden küçük tek mesken sahipleri hariç, her ev sahibinin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, 2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Yıllık emlak vergisi ne kadar 2017?

2017 Mart ayı vergi takvimine göre, emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor. Emlak vergisi için ilk taksit ödeme zamanı 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, yıllık emlak vergisi ne kadar 2017?

Nidapark Küçükyalı Evleri ne zaman teslim?

İstanbul'un Anadolu yakasında Maltepe'ye bağlı Küçükyalı'da konumlandırılan Nidapark Küçükyalı projesi 1.159 daire, 769 ofis ve 82 ticari birimden meydana geliyor. Peki Nidapark Küçükyalı Evleri ne zaman teslim?

Çanakkale Taşköprü Camii'nin restorasyon ihalesi yapıldı!

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde, 1792 yılında Hadimzade Osman Bey tarafından inşa edilen, aynı zamanda Karşıyaka Camii veya Cami-i Cedit olarak da bilinen Taşköprü Camii restorasyon ihalesi yapıldı.

Ordu Gölbaşı Camii'ne minare yapılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, daha önce restore edilen ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne bölgenin mimari yapısına uygun şekilde minare yapılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Ankapark ve Külliye’ye 5 mahkemeden onay!

Ankapark ve Külliye’ye, 5 mahkemeden onay çıktı. TMMOB ve bağlı odalar, AOÇ’deki plan iptalleri için açtıkları davaları bir bir kaybetti. 2010 imar planları geçerli oldu.

Nidapark Küçükyalı projesi ne zaman başlayacak?

Tahincioğlu Gayrimenkul imzasıyla hayata geçirilen Nidapark Küçükyalı projesinde 1.159 daire, 769 ofis ve 82 dükkan yer alıyor. Peki Nidapark Küçükyalı proje ne zaman başlayacak?

Külliye Camii ne zaman açılıyor Haberi

Külliye Camii ne zaman açılıyor

Aynı anda yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebileceği cami, Türk ve Osmanlı mimarlık tarihinin bir sentezi olarak nitelendiriliyor


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde inşa edilen cami, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılacak ve camide ilk cuma namazı kılınacak. Külliye sınırlarında halka açık mekânlardan biri olan caminin oturum alanı 5 bin 177 metrekare. Caminin, her biri 2 şerefeli, 59.3 metre yüksekliğinde 4 minaresi bulunuyor. Aynı anda yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebileceği cami, Türk ve Osmanlı mimarlık tarihinin bir sentezi olarak nitelendiriliyor. Camide engelliler için gerekli tüm düzenlemeler yapıldı.


Camideki hat projeleri, hattat Hüseyin Kutlu tarafından gerçekleştirildi. Hat projelerinin, grafik ve tezyinatın tatbikatınıysa nakkaş Semih İrteş yaptı. Caminin imamı ise eski Beykoz Riva Camii İmamı Mehmet Bilir. Bilir, 2010 yılında Moskova’da, 2014’te Malezya’da düzenlenen Kuran-ı...